Így ejthet csorbát a férfiasságon a stressz

Szponzorált tartalom
megjelent:

A stressz egészségromboló hatásáról sokszor hallhattunk már, így a legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy a túl sok stressz szív- és érrendszeri problémákat, depressziót és alvászavarokat is okozhat. Ám arra nem gondolunk, hogy a tartósan fennálló stressz akár a férfiasságon is csorbát ejthet...! (x)

A tartós stressz prosztatagyulladáshoz vezethet

Állandó feszültségben élünk, ráadásul úgy tűnik, hogy csak ritkán találjuk meg a „kikapcsológombot” magunkon. A stressz szinte mindenhol jelen van, nem is tudjuk teljesen kiiktatni az életünkből, pedig vigyáznunk kell, mert a folytonos idegeskedés idővel betegségek kialakulásához vezethet. Azt szinte mindenki tudja, hogy a megállás nélküli pörgés nem tesz jót a szívünknek, az állandó feszültség pedig gyomor- és bélrendszeri betegségeket okozhat. Arra viszont nem gondolunk, hogy a stressz akár komoly csorbát ejthet a férfiasságon is. A férfiakkal szemben társadalmi elvárás, hogy minél magasabb pozíciót töltsenek be a munkahelyükön, a pozíciókért folytatott harc azonban rengeteg stresszel jár, ami idővel akár krónikus prosztatagyulladás kialakulásához is vezethet.

Proxelan végbélkúp

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A krónikus prosztatagyulladás tünetei kellemetlenek

A krónikus prosztatagyulladás a fiatalabb, 30-as, 40-es éveikben járó férfiak betegsége. Ez az egyik leggyakoribb urológiai probléma, amely a férfiak mintegy 10 százalékát érinti. Létezik akut és krónikus, illetve bakteriális és nem bakteriális típusa. Az érintettek 90 százalékánál krónikus, azaz hosszú idő óta fennálló vagy visszatérő, nem bakteriális gyulladást diagnosztizálnak. A gyulladás leggyakoribb tünetei közé tartoznak a vizelés zavarok, amelyek gyakori vizelési ingerrel, pisiléskor égő érzéssel, illetve vékony vizeletsugárral jelentkezhetnek.

A beteg érezhet nyomó fájdalmat a gáttájékon és a nemi szervekben, lehetnek székelési panaszai, illetve a fájdalommal járó magömlés miatt csökkenhet a libidója is. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy ez a betegség magától nem múlik el, ezért ha a tüneteket észleljük magunkon, ne húzzuk-halasszuk az időt és ne szégyelljünk orvosi segítséget kérni. Mivel a stressznek nagy szerepe lehet a prosztatagyulladás kialakulásában, a gyógyszeres kezelés mellett mindenképpen szükség lesz életmódbeli változtatásokra is. Számos stresszkezelési technika létezik, és a feszültség csökkentésében sokat segíthet a rendszeres sport is.

Igazoltan segít, ha gyógyszeres kezelést Proxelannal egészítjük ki

A prosztatagyulladás tüneteinek enyhítésére az orvos általában gyulladáscsökkentő gyógypszert ír fel, amit érdemes gyógynövénytartalmú készítménnyel kiegészíteni. A Proxelan kúp közvetlenül a panaszok forrásánál fejti ki a hatását, ezáltal mérsékli a fájdalomérzetet és a vizeléssel kapcsolatos panaszokat. Hatásosságát klinikai vizsgálat is igazolja, mint ahogyan azt is, hogy hosszabb ideig érdemes használni. A Proxelan kúpot nem kell orvossal felíratni, mivel recept nélkül, és már 30 darabos kiszerelésben is kapható a patikában. Ápoló hialuronsavat és gyógynövényeket tartalmaz, a szexuális teljesítményt pedig nem befolyásolja negatívan.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Cikkajánló

Hogyan rombol a mindennapi stressz?

Dr. Borsi-Lieber Katalin
Stressz
A stressz különböző ingerek hatására az emberi szervezetben bekövetkező válaszreakció. A stresszbetegséget napjaink népbetegségének tartják, azonban már évezredekkel ezelőtt is ismert volt. Ilyen válaszreakciók alakultak ki őseink mindennapjaiban az élelem megszerzése kapcsán előforduló veszélyhelyzetek esetén.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg összeállítás - Dr. Szabó Zsuzsanna és Dr. Zsuga Judit
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.