Alvászavarok fajtái és veszélyei – mi köze ezekhez a matracnak?

Szponzorált tartalom
megjelent:

Az alvászavar népbetegség: a statisztikák szerint minden második magyar küzdött már ezzel, hol hosszabb, hol rövidebb ideig. Ennek oka a stressz, a túlhajszolt életmód, de gyakori a nem megfelelő pihenési körülmények okozta probléma is. Egyszerűbben: a kényelmetlen matrac veszélyes lehet. (x)

AlvászavarokHa az alvászavart említjük, egyszerre beszélünk az időszakos problémáról, ami eseti jelleggel, például egy nehéz élethelyzethez, lelki gondhoz köthető, de ide tartozik a tartós alvászavar is, ami egy egész életet képes megkeseríteni. Az alvászavar lehet tünete valaminek, de egy önálló betegség is, amit kezelni kell. Ha nem pihen a test, nem tud regenerálódni, így folyamatosan új problémák jelentkeznek majd. Éppen ezért fontos, hogy megteremtsük otthonunkban a tökéletes környezetet a pihenéshez. Egyszerűbben: a kényelmetlen matrac veszélyes lehet - hívja fel a figyelmet a Yatas Bedding.

Az alvászavar típusai

Alapvetően kétfelé osztjuk az alvászavarokat, az egyik a disszomnia, a másik a paraszomnia. Előbbiből a legelterjedtebb az alvási apnoe szindróma – ezt a horkolás közben történő levegőkihagyásról lehet felismerni, amelyet hatalmas horkantás vagy belégzés követ. Ide tartozik a narkolepszia is, amit mindenki ismerhet, ha máshonnan nem, a filmekből: ez az a probléma, amikor valaki hirtelen, minden előjel nélkül, akár fényes nappal is elszundít. A paraszomnia válfaja az alvajárás, a rendszeres felriadás, illetve az éjszakai bevizelés is.

Mit tegyünk az alvászavar ellen?

Ha súlyos a helyzet, forduljunk szakemberhez, hiszen veszélyes problémával állunk szemben. A kialvatlanság az egész napra rányomja a bélyegét, hiszen lehetetlenné teszi a minőségi életfeltételek megteremtését. Ha a szakember segítsége előtt kipróbálnánk valami mást, meg kell próbálkozni az alváshoz használt eszközök minőségének emelésével. A legfontosabb a jó matrac és a jó párna, ezek nélkül nehezen megvalósítható a tökéletes pihenés. Egy kisebb beruházással viszont hatalmas javulás érhető el, azaz egy minőségi matrac megvásárlása hosszú távú befektetés a saját egészségünkbe.

Cikkajánló

Gyógyszertárolás
Gyógyszertárolás

Az otthoni gyógyszertárolás szabályai.

Fájdalom
Fájdalom

Veseprobléma vagy túlerőltetés?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.