Matrac téma

Kielégítő alvás - Kiegyensúlyozott mindennapok

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin - 2022-03-17 17:36
Az egészséges élet alappillére a kielégítő alvás. Napjainkban egyre inkább hangsúlyos szerepet kap a megfelelő fekvőhely kialakítása. Ha belegondolunk, a napunk 24 órájából optimális esetben 8 órát alvással töltünk, ami az életünk egyharmadát jelenti.

Megfontoltan válasszon matracot az éjszakai pihenéshez!

Emineo Magánkórház - 2020-08-19 20:06
Az alvás életünk egyik legfontosabb része, hiszen a kialvatlanság hosszabb távon koncentrációhiányhoz, hangulatingadozáshoz vezethet, vagy következménye lehet hormonális-, idegrendszeri-, mozgásszervi-, vérkeringéssel kapcsolatos betegségeknek. Nem mindegy tehát, milyen matracot választunk. Fontos, hogy éjszaka tehermentesítsük a gerincoszlopunkat.

Az alvás minősége a matracon is múlik!

Több mint TestŐr - 2017-12-18 12:28
A szakemberek azt javasolják, hogy a matracválasztásra időt kell szánni. A tartásbéli problémákat ugyanúgy figyelembe kell venni, mint a gyakori alváspózt. Egy jó matrac a test különböző területein különbözőképpen süllyed be vagy tart ellen. Ezeknek az úgynevezett rekeszeknek az elrendezésével egyenlíti ki a test vonalát, és biztosítja a gerincoszlop és az izmok pihentető testhelyzetét.
Nem alszunk eleget, leggyakoribb rémálmunk a zuhanás, és sokan aludtunk már el iskolában vagy munkahelyen. A Cardo Nagy alváskutatása 1000 fő alvási, pihenési szokásait vizsgálta, az eredményeket szakértők kommentálták.

Helyes matrac választás csípőprotézises számára

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2013-07-28 22:24
Tisztelt Doktor Úr! 10 napja csípőprotézist ültettek be. A matrac választáshoz szeretnék tanácsot kérni. Milyen szempontokat szükséges figyelembe venni egy ilyen műtét után? (A magasság és súly adatok már csak akkor szükségesek, ha a matrac típu