Az allergia nem játék, ne vegye félvállról!

Szponzorált tartalom
megjelent:

Az allergia tüneteit senkinek sem kell bemutatni, hiszen rengeteg ember életét keseríti meg függetlenül kortól és nemtől. Azonban nem kell beletörődnie az olyan kellemetlen tünetekbe, mint például a fáradtság, a nyugtalan alvás és a koncentrációhiány. Tüneteit szükség esetén akár egész évben csillapíthatja, ha a megfelelő készítményt választja. (x)

Az allergiának számos fajtája van. A leggyakrabban előforduló allergia az úgynevezett szénanátha, mely bármely életkorban előfordulhat. Időtartamát tekintve megkülönböztetünk szezonális (az év egy meghatározó időszakában zajló), illetve perzisztáló (egész évben előforduló) szénanáthát.

Az allergia tüneteit mindenki ismeri

Az allergének általában ártalmatlan anyagok (pollenek, állatszőr stb.), azonban sokszor kellemetlen tüneteket okozhatnak (pl. tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés). Az allergénekre a szervezet hisztamin felszabadulással válaszol, amely duzzanatot, viszketést, váladékozást okoz az orrban, szemben és bőrön.

Az allergia kezelése általában tüneti, súlyosabb esetben vagy visszatérő panaszoknál azonban tartós gyógyszeres terápia is alkalmazható. Erre használhatók az antihisztamin tartalmú készítmények, melyek gátolják a hisztamin felszabadulását, ezzel megakadályozva az allergiás tünetek kialakulását. A leggyakrabban használt, legelismertebb készítmények az újgenerációs antihisztaminok.

Hogyan hatnak az új generációs antihisztaminok?

Az antihisztaminokat első- másod- és harmadgenerációs csoportba szokták sorolni. Az első generációsak jelentős mellékhatásokkal bírtak (erős szedatív hatásuk miatt a gyerekeknél tanulási, a felnőtteknél munkavégzési, gépjármű vezetési problémákat okoztak). A másodgenerációs allergia gyógyszerekre (pl. cetirizin, lotradin hatóanyagúak) már sokkal kevésbé jellemző a szedatív, álmosító hatás, így kevesebb mellékhatással bírnak. Az úgynevezett harmadik generációs antihisztaminok (pl. levocetirizin, dezloratadin, bilasztin) még kevesebb mellékhatással rendelkeznek, ezért használatuk sokkal több igényt kielégít.

Az allergiás szénanátha tüneteinek enyhítésére az egyik legjobb választást a harmadik generációs antihisztaminok jelentik, ezek között az egyik legnépszerűbb hatóanyag a dezloratadin. A szájon át szedhető, dezloratadin hatóanyagú Lordestin Akut antihisztamin tartalmú tabletta a többi új generációs antihisztamin készítményhez hasonlóan gátolja a hisztamin felszabadulását a szervezetben, így akadályozva a szervezet védekező mechanizmusának beindulását, illetve a tünetek kialakulását. A harmadik generációs antihisztaminok nagy előnye, hogy gyakorlatilag nem rendelkeznek álmosító hatással, így alkalmazásuk több szempontból is biztonságos: nem csökkentik koncentrációját gépjárművezetés közben vagy a munkahelyén.

A Lordestin Akut dezloratadin hatóanyagú készítmény alkalmazása során a legtöbb esetben nem kell számolnunk azzal sem, hogy más gyógyszerrel esetleg kölcsönhatásba lép. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy minden szervezet más és más, ezért az antihisztamin készítmények és más, egyéb gyógyszer bevétele között érdemes 1-2 óra szünetet tartani az esetleges kölcsönhatások elkerülése érdekében.

Akár egész évben allergiamentesen

A dezloratadin hatóanyagú Lordestin Akut antihisztamin tabletta akár egész évben biztonságosan alkalmazható felnőttek és 12 év feletti serdülők számára az allergiás tünetek enyhítésére. A készítmény hatása általában félóra, egy óra elteltével érezhető. A tünetek enyhítése egy teljes napon keresztül érvényesül, ezért segítheti a normális napi tevékenységet és az alvást is. Továbbá a csalánkiütés (allergia okozta bőrelváltozás) tüneteinek (pl. viszketés, bőrkiütés, bőrpír) enyhítésére is alkalmazható.

Amennyiben tünetei három napon belül nem csillapodnak vagy súlyosabbá válnak, keresse kezelőorvosát!

Lordestin® Akut 5 mg dezloratadin hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer.

Forgalmazó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21. Gyógyszerbiztonsági Osztály: +36 1 505 70 32; [email protected]

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Allergia vagy nátha? - Az allergia tünetei

Dr. Brugós László, tüdőgyógyász
Allergia
Mikor gyanakodjunk egyszerű nátha helyett allergiára? - a kérdés néha nem is egyértelmű. Cikkünkből megtudhatja, melyek az allergia tünetei, hogyan dönthető el, hogy egy meghűlést kell kikezelnünk, vagy allergológussal érdemes kivizsgáltatni magunkat.
Gyógyszertárolás
Gyógyszertárolás

Az otthoni gyógyszertárolás szabályai.

Fájdalom
Fájdalom

Veseprobléma vagy túlerőltetés?

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.