• Tények és tévhitek a szürkehályog-műtétről

   Szerző: Focus Medical - Szponzorált tartalom

   Megdöbbentő tény, de a 65 évnél idősebbek fele éli át a szürke hályog okozta látásromlást, míg 75 év felett ez az arány további 20 százalékkal bővül. Azonban, hála az orvostechnológia fejlődésének, ma már korszerű műtéti technológiával fájdalommentesen kezelhető a szürke hályog és visszaállítható a látásélesség. (x)

   Mégis, vannak, akik azért tartanak a szürkehályog-műtéttől, mert nem tudják, pontosan hogyan kezelhető, mikor műthető, fájdalmas-e a műtét, s hogyan fognak látni a műtétet követően. Utánajártunk a leggyakoribb tévhiteknek.

   Tévhit: Gyógyszerekkel, szemüveggel javítható a szürke hályog okozta látásromlás

   Tény: A szürke hályog, jelenleg gyógyszerrel nem kezelhető, szemtorna és optikai eszközök sem segítenek. Egyedüli eredményes gyógymódja, amellyel visszaállítható a látásélesség: az elszürkült szemlencse műtéti eltávolítása és egy korszerű műlencsével történő helyettesítése.

   Tévhit: Csak az érett szürke hályog műthető

   Tény: A Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ által használt korszerű műtéti technológiának köszönhetően ma már a szürke hályog kezdeti szakaszában elvégezhető a műtét. Nem kell megvárni, amíg a szürke hályog "megérik" és a páciens kiszolgáltatottá, napi tevékenységében korlátozottá válik. A szürkehályog műtét

   Tévhit: A műtét fájdalmas

   Tény: A szürkehályog-műtét nem fájdalmas, a Focus Medicalnál a legkisebb beavatkozás elvét követve, egy korszerű, kíméletes műtéti technikával altatás és injekció nélkül, szemcseppes érzéstelenítéssel távolítják el az elszürkült szemlencsét, és helyette prémium minőségű műlencse beültetésével adják vissza páciensek éles látását.

   Tévhit: A műtét után szemüvegre lesz szükség

   Tény: A Focus Medicalnál az egyfókuszú műlencsék mellett elérhetők azok a modern tórikus és trifokális műlencsék is, amelyekkel a páciensek – alkalmasság esetén - távolra és közelre is élesen fognak látni szemüveg nélkül. Azaz a korábbi látáshiba is korrigálható, sőt a cilinderes- és az olvasószemüveg is végleg elhagyható. Ilyen a világújdonságnak számító trifokális AcrySof® IQ Panoptix® műlencse, vagy ennek tórikus változata.

   Tévhit: Több hónapig tart a gyógyulás

   Tény: A páciensek már a műtétet követő első napon tapasztalják látásuk javulását, élesebbek lesznek a körvonalak és gazdagabbak a színek. Egy hét múlva kell visszamenni kontrollra, ekkor már újra magabiztosan fognak tudni közlekedni, és ismerőseik arcvonásait távolról is fel fogják ismerni. A következő ellenőrzésre egy hónap elteltével kerül sor, akkorra várható a teljes gyógyulás.

   Mivel a szürke hályog akár vaksághoz is vezethet, forduljon mihamarabb szakemberhez! A Focus Medical, a szürkehályog-műtétek hazai specialistája prémium minőségű műlencsékkel, több ezer beültetés tapasztalatával és orvosi garanciával várja!

   Módosítva: 2019.10.21 16:32, Megjelenés: 2019.10.21 16:32