Ön rendszeresen gyógyszert szed? Magnéziumpótlásra lehet szüksége

Ősi Magnézium Kft. - Támogatott tartalom
megjelent:

Társadalmunk nagy része naponta szed valamilyen gyógyszert. Ha Ön is közéjük tartozik, feltétlenül olvassa el ezt a cikket, hiszen kevesen vannak tisztában a rendszeres gyógyszerszedés szervezetre gyakorolt kockázataival! (x)

Statisztikák szerint Magyarországon a felnőtt lakosság közel fele - elsősorban a 60 év felettiek és a nők - használnak rendszeresen orvos által, receptre felírt tablettákat, ami európai viszonylatban is rendkívül magas szám. Az, hogy mi minősül gyógyszernek, nehezen meghatározható. A felmérések során többnyire minden, rendszeres szedésre javasolt, orvos által előírt, receptre kapható gyógyhatású készítményt ebbe a kategóriába sorolnak.

Ide tartoznak például a különféle fájdalomcsillapítók, vérnyomás gyógyszerek, szív-és érrendszeri betegségek esetén felírt gyógyszerek, kemoterápia, daganatos megbetegedések kezelése során szedett gyógyszerek, savlekötők, allergia és asztma gyógyszerek, fogamzásgátlók.

A rendszeres gyógyszerszedés azonban komoly megterhelést jelenthet szervezetünk számára. Befolyásolhatja immunrendszerünk, hormonháztartásunk állapotát, ásványianyag- és vitaminszükségleteinket pedig nagy eséllyel növeli. Ráadásul az utóbbiak gyakran lassabban szívódnak fel és gyorsabban ürülnek ki a szervezetből. Ezek a gyógyszerek bizonyítottan hozzájárulnak a vitaminok és ásványi anyagok gyors kiürüléséhez a szervezetből!

Ha Ön nem tudja pontosan, mennyi a szervezete magnézium szükséglete,
pár kattintással ellenőrizheti a magnézium kalkulátorral!

Magnézium kalkulátor

Megterhelt gyomor és emésztőrendszer - ahol lehet, váltsa ki a pirulákat!

A rendszeres gyógyszerszedés nemcsak az ásványi anyagok és vitaminok lassú és nehézkes felszívódását, valamint gyors kiürülését hozhatja magával, hanem a gyomor és emésztőrendszer számára is komoly megterhelést jelent. Épp ezért kockázatos, ha az alacsony kalcium és magnéziumszintet további pirulák szájon át való bevitelével próbáljuk meg kompenzálni. Egyes esetekben léteznek más, hatékony megoldások is, amelyek sokat segítenek.

1. lépés: megfelelő táplálkozás

Természetesen a megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitelhez alapvető fontosságú a tudatos, rostban, nyomelemekben, fehérjében - friss alapanyagokban gazdag táplálkozás, amely megfelelő alapot teremt a szervezet regenerációjához. Ehhez jó kiindulópont, ha ismeri, melyik az a top 5 magnéziumtartalmú élelmiszercsoport, amely a lehető legjobb természetes magnéziumforrás.

2. lépés: magnézium a bőrön át

Bőrünk a legnagyobb kiterjedésű szervünk. Látszólag áthatolhatatlan, valójában szövetek, sejtek pólusba rendezett sűrű hálózata, amely hatékony védelmi rendszert alkot, ugyanakkor lehetővé teszi a hasznos hatóanyagok befogadását is.

Nemcsak a kozmetikában, hanem a fájdalomcsillapításban és az orvoslásban is régóta alkalmazzák a bőrön át felszívódó anyagokat. Így azok közvetlenül a problémás testrészre hatnak, kikerülve ezzel a rendszeres gyógyszerszedés miatt megterhelt gyomor, bél, vesék és a máj terhelését, gyorsítva ezzel a felszívódás hatékonyságát.

Vannak olyan gyógyszerek és ásványi anyagok, amelyek csak így adhatók például gyermekek számára, hiszen nemcsak gyors, hanem természetes és praktikus megoldást nyújtanak. Bár sokan nem gondolnánk, de a magnézium is ezek közé tartozik.

Rendszeres gyógyszerszedés esetén - sőt, műtétek és más beavatkozások előtt és után is - mindenképp ajánlott a magnéziumban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táplálkozás mellett extra magnéziumot is bevinni a szervezetbe, hiszen ez a különleges ásványi anyag több száz élettani folyamatból kiveszi a részét. Helyreállítja a sejtes magnéziumszintet, segíti a méregtelenítést, a sejtvédelmet, fájdalomcsillapító hatású, jót tesz a hormonháztartásnak és az idegrendszernek is.

A testápolókhoz, testpermetekhez, kozmetikumokhoz, sportkrémekhez és természetes illóolajokhoz hasonlóan egyre nagyobb teret hódítanak a bőrön át alkalmazható, transzdermális felszívódású ásványianyag-koncentrátumok, amelyekkel természetes úton, gyorsan, célzottan és hatékonyan hasznosulnak az ásványi anyagok a szövetekben és a sejtekben.

A transzdermális magnézium kúra hatékony megoldás rendszeres gyógyszerszedés esetén

Ahogy egy, a transzdermális felszívódással foglalkozó kutatás is bizonyítja, a transzdermális magnéziumkúra után 18 héttel a résztvevők 89%-ának átlagosan 59,7%-kal növekedett a sejtes magnéziumszintje. A szájon át szedhető készítmények ennél jóval hosszabb idő után, 9-24 hónapos kezelést követően értek el hasonló eredményt.Felszívódás a bőrőn keresztül

Ezek összességében alátámasztották: a magnézium transzdermális pótlása minden esetben növelheti az intracelluláris/sejten belüli magnézium szintet. Ez számos folyamatra pozitív hatást gyakorolhat: nemcsak a szervezet általános pszichés és fizikai jóllétére, hanem a szív-és érrendszer működésére és a csontok, ízületek állapotára is.

Magnézium és magnézium között is van különbség!

Természetesen nem minden magnézium alkalmazható bőrön át. Az Ősi Magnézium egy több mint 200 millió éves, kiemelkedően magas magnéziumtartalmú, koncentrálódott tengervíz, amit több ezer méter mélyről bányásznak Hollandiában. Többféle formában és kiszerelésben, más ásványi anyagokkal keverve is kapható, hogy gyorsan, hatékonyan és célzottan segítsen a rendszeres gyógyszerszedés okozta szervezeti gyengeség megszüntetésében, a stresszes, zsúfolt mindennapokban, az álmatlanság és a sportsérülések elkerülésében, vagy azok gyors megszüntetésében.

Bőrre permetezve pillanatok alatt kifejti a hatását, ráadásul praktikus kiszerelésének és csomagolásának köszönhetően elfér akár egy kistáskában. Használatához nincs szükség vízre vagy más folyadékra. Érzékeny bőrű változata gyermekek számára is adható, a belőle fejlesztett sportkrém az edzések elengedhetetlen kelléke, és elérhető testápoló formájában is, hogy egyszerre jutalmazzon nyugodt, pihentető éjszakákkal és ragyogó bőrrel.

Nemcsak a rendszeresen gyógyszert szedők tartoznak az érintettek közé.

Tudja meg, melyik 7 csoport az, akiket a leginkább fenyeget a magnéziumhiány!

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.