• Fültisztítás - mit tehetünk, hogy elkerüljük a fülzsírt?

   Szerző: WEBBeteg - Támogatott tartalom

   A fülviasz vagy más néven fülzsír a hallójáratban elhelyezkedő speciális mirigyek terméke. A hallójáratban normálisan végbemenő hámsejtvándorlás eredményeként a fülzsír folyamatosan halad a termelődés helyétől a külvilág felé. (x)

   A fülzsír nem az elégtelen tisztálkodás következménye. Összetétele genetikailag meghatározott. Az úgynevezett nedves típus magasabb, 50%-os zsírtartalmú, míg a száraz típus zsírösszetétele 30%-os. A fülzsír termelődését fokozhatja a túlzott tisztogatás, a hallójáratba helyezett különböző füldugók, hallókészülék illesztékek használata. Szennyezett levegőjű munkahelyeken a különböző összetételű finom porok szintén fokozhatják a fülzsír termelődését.

   Fontos védő szerepe van: baktérium-, gombaölő hatású

   A gyakori vattapálcás tisztogatás azonban fokozza a termelődését.  Akiknek nem termelődik fülzsírja, a száraz, viszkető, hámló hallójárat-bőr okozta kellemetlenségre panaszkodnak. A túlzott fülzsír termelődése, különösen, ha együtt jár a gyakori tisztítási kísérlettel, fülzsírdugó kialakulásához vezethet, melyet csak szakember tud eltávolítani. A fülzsírdugó ismételt kialakulása legtöbbször megelőzhető néhány fültisztítási szabály betartásával:

   Mindennapos fültisztítás

   A mutatóujj köré csavart törölközővel a hallójárat bemenetének megtisztítása anélkül, hogy a hallójáratba behatolnánk. Ne mossa szappannal a hallójáratot!  Az így bekerülő víz, szappan, sampon fellazítja, ezzel irritálja a hallójárat bőrét.

   Ne használjon fültisztító pálcát!

   A fültisztító pálcával befelé tolja a fülzsírt, ez segíti a fülzsírdugó kialakulását. Fülzsír csak a hallójárat külső egyharmad részében termelődik, azonban a fültisztító pálca használatával ennél mélyebbre nyomódik, ahonnan már csak szakember tudja eltávolítani.

   Hogyan tisztítsuk helyesen fülünket?

   A Vaxol fülspray biztonságos és hatékony szer a fülzsír fellazítására és természetes úton történő eltávolítására. Használatával ritkábban szükséges a fület kimosni, a fülmosás könnyebben végezhető.

   A Vaxol fülspray használata

   • A fülkagyló felső részét kissé húzza felfelé és hátra.
   • Tartsa az üveget függőlegesen, a szórófejet helyezze a hallójáratba, majd 1–2-szer teljesen nyomja le az adagolópumpát.
   • Enyhén masszírozza a hallójárat első-külső peremét.
   • Ha szükséges, ismételje meg az eljárást a másik füllel.
   • Ne mosson fület az alkalmazás után.
   • A fülsprayt álló, vagy ülő helyzetben alkalmazza.

   Használja heti egyszer vagy kétszer a fülzsír felgyülemlésének megelőzésére és a fül öntisztulásának elősegítésére.

   Hirdetés
   Módosítva: 2018.10.18 14:55, Megjelenés: 2018.10.15 14:10