Az egészségbiztosítás nem luxus: összegyűjtöttük az előnyeit

Szerző: Generali Biztosító

Annak ellenére, hogy a legtöbben félünk a betegségek esetleges szövődményeitől, mégis az emberek többsége sokszor csak akkor keresi fel orvosát, mikor már komoly panaszai vannak. A helyzetet súlyosbíthatja az egyes vizsgálatok, műtétek hosszú várólistája. Az egészségbiztosítást érdemes már akkor megkötni, amikor egészségesek vagyunk, hiszen egy hirtelen betegség vagy baleset esetén is azonnal segítséghez jutunk, és orvosilag indokolt esetben a fix havidíjért a legtöbb esetben korlátlan számú szolgáltatást vehetünk igénybe. (x)

Az egészség korona az ember fején, de csak a beteg láthatja azt”- tartja a mondás. Sokszor valóban így van: míg egészségesek vagyunk, nem gondolunk arra, hogy ez bármikor megváltozhat. Egy-egy vizsgálatra az egészségügyi rendszerben gyakran heteket kell várnunk, nem beszélve a műtétekről, a magánellátásban pedig komoly összegeket kell minden alkalommal kifizetnünk. Az egészségbiztosítás éppen abban segít, hogy gyorsabban és kényelmesebben gondoskodhassunk az egészségünkről. Ha felmerül bármilyen egészségi panaszunk, nem kell azzal bajlódnunk, hogy milyen orvoshoz forduljunk. A Generali Private Care szolgáltatásának keretében például a nap 24 órájában hívhatjuk az erre fenntartott vonalukat, amelyen keresztül jól felszerelt magánrendelőket érhetünk el: azonnal választ kapunk a kérdéseinkre, és előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül fogadnak mind a szakorvosi, mind a labor- és diagnosztikai vizsgálatokra. Sőt, szükség esetén ambuláns műtétek, egynapos sebészet vagy az Exkluzív csomagban akár onkológiai vizsgálatok igénybe vételére is lehetőségünk nyílik.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrővizsgálatok, prevenció fontosságát, az idejében felismert betegségek ugyanis nagyobb eséllyel gyógyíthatók, odafigyeléssel, rendszeres szűrővizsgálaton történő részvétellel számos betegség megelőzhető lenne. Az egészségbiztosítás másik előnye, hogy többféle egészségügyi szolgáltató közül választhatunk, így megtalálhatjuk a számunkra ideálisat. Sőt, csak azért fizetünk, amire valóban szükségünk van: négy különböző csomagból választhatjuk ki a megfelelő szolgáltatást.

Tehát mielőtt egy legyintéssel elintézné a kérdést, gondolja végig: mennyit ér meg az egészsége, és mennyit nyer egy ilyen konstrukcióval? Sokkal többet, mint gondolná.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.