Mint az orvosnál: akár egy kezeléssel eltávolítható a szemölcs

Szerző: Wartner - Támogatott tartalom

A szemölcsök fele magától eltűnik kezelés nélkül is, mégsem érdemes sokáig várni az eltávolítással, nehogy elterjedjenek. Érdemes tudni, hogy a bőrön lévő szemölcsök kezelése legtöbbször hatásos, így azok örökre eltűnnek.(x)

Mi is az a szemölcs?

Rengeteg népi hiedelem kapcsolódik hozzá, de nem varangyok érintésével lehet elkapni, és a fekete macska vére sem segít a kezelésében.

A szemölcs olyan jóindulatú bőrkinövés, amely leggyakrabban a kézen és a lábon fordul elő, de kezelés nélkül akár továbbterjedhet a test más részeire is. Önmagában nem veszélyes, viszont kellemetlen lehet – egyrészt esztétikailag, másrészt a lábon például akár a járásban is zavarhat. Szakemberek szerint minden tizedik embernek legalább egyszer az életében van szemölcse.

Hogyan távolíthatók el a szemölcsök?

A legtöbb ember úgy tudja, hogy csak az orvosok szabadíthatnak meg a szemölcstől – ám ilyen „apróság” miatt általában fel sem keresik a szakembert, hanem inkább együtt élnek a kellemetlen bőrkinövésekkel… Azonban manapság több lehetőség is rendelkezésünkre áll, akár magunk is eltávolíthatjuk egyes zavaró szemölcseinket.

Lássuk, mik a bevett eljárások!

Korábban jellemzően a savas módszert alkalmazták a bőrgyógyászok, amely során a felületet magas savtartalmú készítménnyel kezelték, ami lehámlasztotta a szemölcsöt. Emellett az eltávolításra éles kanalat, elektromos kést vagy lézert is használnak. Ezek egyikével sem érdemes otthon próbálkozni, mindenképp bízzuk szakemberre!

Az újabban elterjedt és legegyszerűbb, hatásos módszer a fagyasztásos eljárás. Ennek során a szemölcsöt lefagyasztják, így az elemelkedik a bőrfelületről, és néhány nap alatt leszárad. A kezelést eddig csak bőrgyógyász tudta elvégezni, azonban az utóbbi években megjelent a piacon néhány termék, amellyel Ön orvosi segítség nélkül is megszabadulhat a szemölcsöktől.

A bőrgyógyászok által alkalmazott fagyasztásos eljáráson (krioterápián) alapul például a Wartner szemölcseltávolító spray, ami a gyógyszertárakban kapható. A Wartner hatékonyan lefagyasztja a szemölcsöt -57ºC fokon, így Ön – ha nem tud vagy nem szeretne orvoshoz menni – már otthon is eltávolíthatja a közönséges szemölcseit. Míg a hagyományos, szalicilsavat tartalmazó kenőcsöket naponta kell használni, akár három hónapon keresztül, addig a fagyasztásnak köszönhetően a Wartnert elég lehet csak egyszer alkalmazni. A szemölcs a gyökeréig megfagy, és 10-14 napon belül leválik.

Módosítva: 2014.07.08 08:38, Megjelenés: 2014.07.08 08:38
Címkék: Krioterápia
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Körömgomba Körömgomba

Hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető a körömgomba?

Az adatok javulása nem jelenti a...

Napról napra javulnak a járványügyi adatok, csökken az elhunytak és kórházban kezeltek, lélegeztetésre szorulók száma, de ez nem jelenti azt, hogy...

Merkely: nem szabad elveszteni az...

A kimagasló magyar oltási eredmények ellenére sem szabad hátradőlni, nem szabad elveszteni a koronavírus elleni oltakozási kedvet - mondta a Semmelweis...

Hatékony a fagyasztásos terápia...

Egy holland tanulmány szerint a közönséges szemölcs kezelésében – melyet eddig csak az esetek közel felében sikerült gyógyítani – a...

Krioterápia: A DVSC sportolói is...

Az ATC (Aero Cryo Terapia), levegő- (aero-) krioterápia, hidegterápia vagy hidegszauna néven ismert kezelés egyre népszerűbb hazánkban, már a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.