• Mint az orvosnál: akár egy kezeléssel eltávolítható a szemölcs

   Szerző: Wartner

   A szemölcsök fele magától eltűnik kezelés nélkül is, mégsem érdemes sokáig várni az eltávolítással, nehogy elterjedjenek. Érdemes tudni, hogy a bőrön lévő szemölcsök kezelése legtöbbször hatásos, így azok örökre eltűnnek.(x)

   Mi is az a szemölcs?

   Rengeteg népi hiedelem kapcsolódik hozzá, de nem varangyok érintésével lehet elkapni, és a fekete macska vére sem segít a kezelésében.

   A szemölcs olyan jóindulatú bőrkinövés, amely leggyakrabban a kézen és a lábon fordul elő, de kezelés nélkül akár továbbterjedhet a test más részeire is. Önmagában nem veszélyes, viszont kellemetlen lehet – egyrészt esztétikailag, másrészt a lábon például akár a járásban is zavarhat. Szakemberek szerint minden tizedik embernek legalább egyszer az életében van szemölcse.

   Hogyan távolíthatók el a szemölcsök?

   A legtöbb ember úgy tudja, hogy csak az orvosok szabadíthatnak meg a szemölcstől – ám ilyen „apróság” miatt általában fel sem keresik a szakembert, hanem inkább együtt élnek a kellemetlen bőrkinövésekkel… Azonban manapság több lehetőség is rendelkezésünkre áll, akár magunk is eltávolíthatjuk egyes zavaró szemölcseinket.

   Lássuk, mik a bevett eljárások!

   Korábban jellemzően a savas módszert alkalmazták a bőrgyógyászok, amely során a felületet magas savtartalmú készítménnyel kezelték, ami lehámlasztotta a szemölcsöt. Emellett az eltávolításra éles kanalat, elektromos kést vagy lézert is használnak. Ezek egyikével sem érdemes otthon próbálkozni, mindenképp bízzuk szakemberre!

   Az újabban elterjedt és legegyszerűbb, hatásos módszer a fagyasztásos eljárás. Ennek során a szemölcsöt lefagyasztják, így az elemelkedik a bőrfelületről, és néhány nap alatt leszárad. A kezelést eddig csak bőrgyógyász tudta elvégezni, azonban az utóbbi években megjelent a piacon néhány termék, amellyel Ön orvosi segítség nélkül is megszabadulhat a szemölcsöktől.

   A bőrgyógyászok által alkalmazott fagyasztásos eljáráson (krioterápián) alapul például a Wartner szemölcseltávolító spray, ami a gyógyszertárakban kapható. A Wartner hatékonyan lefagyasztja a szemölcsöt -57ºC fokon, így Ön – ha nem tud vagy nem szeretne orvoshoz menni – már otthon is eltávolíthatja a közönséges szemölcseit. Míg a hagyományos, szalicilsavat tartalmazó kenőcsöket naponta kell használni, akár három hónapon keresztül, addig a fagyasztásnak köszönhetően a Wartnert elég lehet csak egyszer alkalmazni. A szemölcs a gyökeréig megfagy, és 10-14 napon belül leválik.

    

             

   Legutóbb frissült: 2014.07.08 08:38
   • WEBBeteg.hu