Szemölcs téma

Szemölcsök: Mi okozza és milyen típusai vannak?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2020-12-07 07:03
Szemölcs
A szemölcsök kellemetlenek, és akár veszélyesek is lehetnek. Némelyek maguktól eltűnnek néhány nap alatt, mások viszont akár hónapokig vagy évekig is makacsul kitartanak.

A condyloma terjedése és a védekezés lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter - 2022-02-07 17:03
Condyloma acuminatum
Sokan nem tudják, hogy a condyloma nem csak nemi úton terjed. A betegség számos egyéb módon is elkapható. Veszélyt jelent a gyermekekre is.

Körömrágástól is kialakulhat szemölcs

Oxygen Medical - Dr. Kalas Diána, bőrgyógyász - 2021-11-25 05:03
Jellemzően a fiatal és felnőtt korúak betegsége a közönséges szemölcs (verruca), amely tulajdonképpen egy vírusfertőzés.

A szemölcs eltávolítása, kezelése

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász - 2021-06-16 11:03
Szemölcs
A szemölcs kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat. A drogériákban kapható szemölcsirtó készítmények csak ideiglenesen csökkentik a szemölcs méretét, a végleges megoldást a szemölcs eltávolítása jelenti.

A futószemölcs

WEBBeteg - Magyar Zsuzsanna, újságíró-szerkesztő - 2021-01-18 07:33
A futószemölcs (lapos szemölcs, verruca plana) egy olyan jóindulatú bőrnövedék, melyet a humán papilloma vírus (HPV) bizonyos törzsei okoznak.

Nemi és egyéb HPV vírusok - A HPV vírusok típusai

WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien, infektológus - 2019-04-10 09:36
HPV
A HPV vírusok családja mintegy 170 különböző típusú vírust foglal magában. Minden HPV-típus kifejezetten fertőző, az átadáshoz közvetlen kontaktus szükséges, azonban eltérőek az egyes vírusok által okozott elváltozások: a közönséges tenyéri vagy talpi szemölcs nem okoz nemi szemölcsöket vagy rosszindulatú elváltozást az intim régiókban.

A vírusos szemölcsök eltávolítását bízzuk bőrgyógyászra!

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2018-09-10 14:45
A nyaralások előtt sokan későn gondolnak a vírusos szemölcseik eltávolíttatására, így nemcsak esztétikai gondot jelenthet például a futószemölcsök (verruca plana juvenilis) látványa, de a túlzott UV sugárzás sem hat jól a beteg bőrfelületre.

Bőrrák: jóindulatú bőrdaganatok

Rákgyógyítás - 2017-10-03 17:56
A bőrrák egyre gyakoribb betegség, előfordulásának drasztikus növekedése egyértelműen összefüggésben van a környezeti tényezőkkel, a Nap ultraibolya sugárzásának erősödésével, a környezeti ártalmak fokozódásával.

Így óvja bőrét a strandszezon idején

Red Lemon Media - 2016-09-01 02:51
Fontos védekezni a gombák, szemölcsök és baktériumok ellen. Nyáron mindenki szívesen tölti az idejét a vízparton, legyen szó strandolásról, tengerparti nyaralásról vagy éppen egy balatoni csobbanásról.

Szemölcsök a kézen és a lábon

WEBBeteg - Magyar Zsuzsanna, újságíró-szerkesztő - 2015-08-04 18:17
Szemölcs
A kézen és talpon (verruca plantaris) előforduló szemölcsök általános problémának mondhatók, kivált gyermekkorban. Megnevezésük utal előfordulásuk helyére - a tenyér és a láb talpi részén jelennek meg.

Szemölcsök: A leggyakrabban feltett kérdések

WEBBeteg - Magyar Zsuzsanna, újságíró-szerkesztő - 2014-07-31 21:41
Hogyan kapható el a szemölcs? Fertőző-e a szemölcs? A testemen lévő szemölcs megfertőzheti-e egyéb testrészeimet? Ezekre és még számos kérdésre választ kaphat cikkünkből.

Az időskori szemölcs

WEBBeteg - Magyar Zsuzsanna, újságíró-szerkesztő - 2014-07-23 13:26
Az időskori szemölcs (keratosis seborrhoica) egyike a legáltalánosabb, nem daganatos időskori bőrelváltozásoknak. Az időskori hámszemölcs általában az arcon, vállon, mellkason vagy a háton megjelenő barna, fekete vagy sárgásbarna bőrkinövés.
Szemérem környékén szemölcsök jelentek meg, és nem merek orvoshoz menni, mert szégyellem. Azt sem tudom bőrgyógyász vagy nőgyógyászhoz kellene fordulnom. Páromnak semmi tünete nincs. A szemölcsök arra utalnak, hogy méhnyakrákom van?
A lábamon sok számban előforduló barna folt az orvos szerint hámszemölcs. A hámlasztó kenőcsön kívül van-e valamilyen gyógyítási mód, illetve megelőzés az újabb foltok elkerülésére. Veszélyes-e a hámszemölcs?
Egy holland tanulmány szerint a közönséges szemölcs kezelésében – melyet eddig csak az esetek közel felében sikerült gyógyítani – a leghatásosabb a fagyasztásos eljárás (krioterápia), mely jobb, mint a szalicilsav és más eddig alkalmazott módszerek.

Szabaduljon meg a szemölcstől!

healzz - 2013-03-28 20:11
A szemölcsnek közel 50 típusa van, így korántsem egyértelmű, melyiktől milyen módon lehet megszabadulni. A szinte mindenkit érintő vírusfertőzésről, és annak kezeléséről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa beszélt.

Lapos szemölcsök az orrnyergen

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-05-21 16:25
Tisztel doktor Nő/Úr! nekem lapos szemölcsim vannak az ornyergemnél és közvetlenül a szemem fölött az orrhoz közellebbi részén.egiferon gélt kaptam rá 5 napja használom és inkább jobban látszódnak (nagyobank tűnnek) mint mielőtt elkezdtem volna has

Szempilla, szemöldök hullás

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-03-13 23:56
Kedves Doktornő! Irta hogy legtöbbször vashiány pajzsmirigybetegség okozza s szempilla, szemöldök hullást ritka esetben autoimmun betegség.Ez mi? hova kell menjek ezt kivizsgáltatni hogy esetleg ez lehet-e az ok? ez csak ugy kialakulhat egyik napr

Kérdés Dr Bodnár Edinához

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-03-11 21:04

Kedves Doktornő! Kérdésem az lenne hogy szemöldök és szempilla hullást pajzsmirigy betegségen és vashiányon kivül mi okozhat? Válaszát előre is köszönöm

Szemölcs a talpon

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-02-04 21:13
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy már közel egy éve 1 majd jelenleg 3 szemölcs van a talpamon. Folyamatosan járok fagyasztani, egyszer már sikerült is eltüntetnem, de újra nőtt. Most szedek immun erősítő gyógyszert, valamin

Vírusos szemölcs

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-01-21 10:01
Kedves Doktornő, Doktor Úr! A  2 1/2 éves kisunokámon  a bőrgyógyász szerint vírusos szemölcsök vannak, már kb.3 hónapja. amikor még csak kevés volt rajta elvitték a bőrgyógyászhoz. Kapott rá valami erős ecsetelőt /a nevét nem tudom/, de csak a

Bőrpir és szemölcs nemi tájékon

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-01-06 20:11
Tisztelt Szakértő! A (férfi) nemi szervem tövében szemölcs jelent meg, amelynek vége először fehér volt (hasonló egy pattanáshoz) majd bepirosodott. A néhány mm nagyságú szemölcs viszket, de nem fáj. Körülötte bőrpir is jelentkezett. A viszketés