Mi okozhat korai magömlést? - Az orvos válaszol

Dr. Fekete Ferenc
szerző: Dr. Fekete Ferenc, urológus - WEBBeteg
megjelent:

Ha aktusra kerül sor, pár másodpercen belül elélvezek, második aktus esetén pedig már egyáltalán nem tudok elélvezni. A párommal havonta többször próbálkozunk, de ez egyikünknek sem jó – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A normál közösülés a pénisznek a hüvelybe való bevezetését követően átlagosan kb. 5-10 percig tart.

Korai magömlés - okok és technikák
Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét, és a hüvelybe hatolás előtt, illetve azt követően rövid időn belül, a partner kielégülése előtt következik be a magömlés.

Korai magömlés - okok és technikák

A magömlés beszabályozódása csak rendszeres nemi élet mellett várható. Ez minimum heti két aktust jelent. Ritkább szexuális élet esetén rövidebb időn belül bekövetkezik a magömlés.

A szexuális teljesítmény javítása érdekében lehet tréningezni. Egyedül is próbálkozhat óvszer alkalmazásával, vagy ismételt közösülésekkel törekedhet a magömlés idejének elnyújtására.

Ha a rendszeres heti nemi élet és az egyéni tréning mellett is rövidebb a magömlés 3 percnél, akkor szakember segítségére van szükség. A problémát nem feltétlenül szervi elváltozás okozza, párkapcsolati gondok, stressz vagy valamilyen szorongás is állhat a háttérben, ezért a kezelés nem csak, illetve nem feltétlenül gyógyszerszedést jelent. Gyors vizsgálatok és személyes beszélgetések segítenek kideríteni a panaszok forrását.

WEBBeteg

Forrás: WEBBeteg
Orvos szerzőnk:
Dr. Fekete Ferenc, urológus

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.