• Robin Williams Parkinson-kórban szenvedett

    Szerző: WEBBeteg

    Robin Williams nyilvánosan felvállalta, hogy korábban szenvedélybeteg volt, azonban felesége szerint az alkoholnak nem volt köze a halálához. A színész az elmúlt időszakban depresszióval és szorongással küzdött és nemrég kezdődő Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála.

     „Teljesen józan volt. Bátran küzdött a depresszióval, szorongással és a kezdődő Parkinson-kórral is, amiről még a nyilvánosság előtt nem szeretett volna beszélni”– mondta Robin Williams felesége, Susan Schneder. Reményeim szerint Robin tragikus halála erőt ad másoknak ahhoz, hogy megkeressék a törődést és a támogatást, és megküzdjenek saját csatájukkal – folytatta.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Williamst hétfő reggel találták holtan kaliforniai otthonában. A rendőrök szerint a 63 éves színész felakasztotta magát.

    Robin nagyon sok időt töltött azzal, hogy segítsen másoknak. Függetlenül attól, hogy televízión, filmen keresztül szórakoztatott, Robin Williams nevettetni akart… Vigaszt találunk a szeretetnek és csodálatnak abban az áradatában, amely attól a milliónyi embertől nyilvánul meg, akik őt szerették – köszönte meg Susan.

    A Parkinson-kór


    A Parkinson-kór közel 200 évvel ezelőtt történt első leírása óta a kutatók mára felderítették a hátterében álló rendellenességek legtöbbjét. A betegség genetikai és környezeti tényezők kombinációjának eredménye, jelenleg utóbbiak szerepe tűnik nagyobbnak.

    A Parkinson-kór tünetei

    • hajlott testtartás (egyensúlyzavar),
    • kézremegés,
    • aprólépéses járás,
    • a mozgás hirtelen megmerevedése,
    • a kézírás apróvá és olvashatatlanná válása.

    A Parkinson-kór kezelése

    A Parkinson-kórban szenvedő betegek a kezelés kezdetén általában drámai javulást mutatnak. Később a gyógyszerek hatása csökken, amely csak egy ideig ellensúlyozható az adagok emelésével és új gyógyszerek bevezetésével - számos más módszert is segítségül kell hívni. Időnként akár műtéti kezelés lehetősége is felmerül a betegség kezelésében.

    Tudjon meg többet a Parkinson-kórról!

    (WEBBeteg - Forrás: variety.com)

    Legutóbb frissült: 2014.08.15 17:12
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Öngyilkosság - Megakadályozható lenne? Mit tegyünk?

    Ismeretes, hogy Magyarország a befejezett öngyilkosságok területén mindig előkelő helyen állt, bár az elmúlt 20 évben a statisztika javult. Ettől még továbbra is szem előtt kell tartani az öngyilkosság problémáját, amely sokszor tabu és a társadalom elítéli, megbélyegzi az öngyilkosságot elkövetőt.

    A Parkinson-kór rizikófaktorai

    A Mayo Klinikai egyik tanulmánya szerint különbség lehet a férfiak és nők között a Parkinson-kór kialakulását elősegítő rizikófaktorok tekintetében. Férfiaknál a legfontosabb, egymástól független faktorok az életvitel és a foglalkozás voltak. Ezzel ellentétben, nőknél az életvitel és a foglalkozás egyáltalán nem játszott szerepet, sokkal inkább a vérszegénység.

    A gyerekkorban bántalmazottak másképp kezelik a stresszhelyzeteket

    A nehéz gyermekkor kétségkívül kihat az egész további életre. A gyermekkori traumák számos beláthatatlan következménye közül egy új tényezőt fedeztek fel kanadai kutatók: a gyermekkori testi bántalmazások okán megváltozik az agy jeltovábbítása, amelynek következtében a stresszhelyzetek kezelése romolhat.

    Csökkent az öngyilkosságok száma

    A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) elnökének közlése szerint az utóbbi időben csökkent az öngyilkosságok száma.

    Lelki Egészség Világnap 2016.

    Bár a magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban kedvezőtlen, azért vannak pozitív változások. Kiemelkedő nemzetközi eredményeket értek el magyar munkacsoportok, és a friss adatok szerint tovább csökkent a magyarországi öngyilkossági halálozás is.

    Mentális egészségfejlesztési projektet indít az Országos Tisztifőorvosi Hivatal

    A lelki egészséggel kapcsolatos problémák időben történő felismerése, kezelése és az ehhez kapcsolódó információhiány, előítéletek leküzdése óriási kihívást jelent Magyarországon és az egész Európai Unióban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
    A ginzeng és ginkgó hatása
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
    Dr. Pászthory Erzsébet

    Dr. Pászthory Erzsébet

    gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos

   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások