• Parkinson kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesanyám kb. 4 éve Parkinson kóros beteg. A tipikus tünetek közül nála csak a lábrángatózás van jelen. Az állapota sajnos rohamosan romlik. A gyógyszerekre nem jól reagál. Egy állandó gyógyszere van a Ralnea, azonban a kiegészítő gyógyszerektől folyamatosan beszámíthatlanná válik, elesik, illetve szinte folyamatosan alszik. Nemrégen jelent meg nála a fogcsikorgatás, a szemét folyamatosan becsukva tartja csak nehezen nyitja ki illetve nem beszél. Szeretnék érdeklődni hogy a fent leírtak alapján van e még bármilyen lehetőség az állapota javítására? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Parkinson-kór témában

        Kedves Kérdező! Feltételezem, hogy a diagnózis felállítása megfelelő szakember által történt, mert önmagában a lábrángatózás még nem azonos a parkinson szindromával. Utóbbi esetben vannak fő diagnosztikus kritériumok, aminek meg kell felelni ahhoz, hogy a betegnél a Corbilta, vagy hasonló dopamint tartalmazó gyógyszereket felírják. Sajnos, idős betegeknél a dopamin gyakran okoz mellékhatásokat, főleg zavartságot, hallucinációt. Ilyen esetben sajnos ez a szer nem alkalmazható. Mindenképpen tudni kell, hogy a betegség gyakran jár együtt depresszióval, sőt, demenciát is okoz.Ebben az esetben a kezelés egészen más tipusú gyógyszerrel történik.Depresszió és demencia ellenes szerek jönnek szóba. Természetesen amit leírok ezzel kapcsolatban, csak gyanu, konkrétan az ismételt neurológiai vizsgálat deríti fel, hogy fennállnak e, és milyen mértékben a társult problémák, és hogyan kell azokat kezelni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2016. június 19., 21:30; Megválaszolva: 2016. június 21., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: