Minden, amit tudnia kell a bakteriális vaginózisról

Socialize Kft.
megjelent:

A leggyakoribb panasz, amivel a hölgyek nőgyógyászhoz fordulnak a hüvelyfolyás. A nők többsége azonnal gombás fertőzésre gyanakszik a gyakran kínos tünetek esetén, pedig a háttérben nagyobb eséllyel állhat más probléma, ugyanis a közvélekedéssel ellentétben, nem a Candida fertőzés, hanem a bakteriális vaginózis (BV) a hüvely leggyakoribb betegsége

Magyarországon a nők mintegy 20%-a, más becslések szerint minden nő élete folyamán minimum egyszer találkozik a BV tipikus tünetegyüttesével: rendellenes folyás, zavaró szag, kellemetlen (diszkomfort) érzés. A magas érintettségi ráta ellenére a női lakosság nagyon keveset tud a BV-ről, holott a hatékony, végleges gyógykezelés mellett a betegség megelőzésének módja, a kialakulását elősegítő környezeti tényezők köre is ismert.

Háttér: A leggyakoribb hüvelyfertőzések
A hüvelyben előforduló baktériumok összetételét és mennyiségét számos tényező határozza meg, illetve egyensúlyát könnyen felboríthatja, például a szervezet hormonális állapota, a táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása, egyes mosakodószerek túl gyakori alkalmazása. A leggyakoribb hüvelyfertőzések

Infografikánkon összegyűjtöttük mindazokat az alapvető információkat, amelyek birtokában minden nő felkészült lehet a fertőzéssel szemben, legyen bármelyik életszakaszban, akár akut fertőzés esetén, akár csak egy veszélytelennek tűnő wellness hétvége tervezése során.

bakteriális vaginózis infografika

(Socialize Kft.)

Cikkajánló

Hüvelyi folyás: fehér, barna, zöld és véres váladék

Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
Hüvelyi folyás
Minden nő számára jól ismert jelenség a hüvelyi váladékozás: a fehérneműn nyomot hagyó, kóros esetekben egyéb tünetekkel társuló, és változatos színű folyadék megjelenésére bárki számíthat.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
Nőgyógyászati Központ - Dr. Hetényi Gábor, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.