• U-vitamin - Miért fontos?

        Irinyi-Barta Tünde
        Szerző: WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

        Az U-vitamin (metil-metionin) valójában nem vitamin, hanem egy aminosavszármazék, a metionin aktivált formája, de a régi neve máig fennmaradt. Vízoldékony vegyület, amelyet a szervezetünk nem képes eltárolni. A neve az angol fekély szó (ulcer) első betűjét jelöli, utalva fekélyellenes hatására.

        Miért van rá szükség?

        Elsősorban az ép nyálkahártya fenntartásában játszik fontos szerepet, segít helyreállítani a gyomor- és bélrendszer károsodott nyálkahártyáját, emellett gyulladáscsökkentő hatással bír. Hiánya kedvez a bőrön megjelenő és az emésztőrendszeri fekélyek kialakulásának, csökken az emésztés hatékonysága, hiányában gyengülhet az immunrendszer.

        Bővebben A gyomorfekély kialakulásának okai és tünetei

        Hirdetés

        Miben található meg?

        Vitamin- és ásványi anyag teszt

        Tesztelje, hogy szervezete kellően el van-e látva vitaminokkal és ásványi anyagokkal! Töltse ki vitamin- és ásványi anyag tesztünket!

        A nyers kelkáposztában fordul elő nagyobb mennyiségben, de megtalálható a paradicsomban, a retekben, a banánban, a petrezselyemben, a spárgában és a csalán levelében is. Főzés hatására elveszti hatékonyságát, ezért elsősorban a nyers növények és azok préselt leve tartalmaz sok U-vitamint. Tabletta formájában orvosi receptre váltható ki, és bár toxicitása nem ismert, mégis szedése orvosi ellenőrzés mellett ajánlott.

        Olvasson tovább! Gyomor- és nyombélfekély diéta

        Irinyi-Barta TündeForrás: WEBBeteg
        Szerzőnk: Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

        Módosítva: 2018.09.25 17:25, Megjelenés: 2018.07.03 14:49
      • Nyomtatás
      • Cikkajánló

        Férfiegészség

        Férfiegészség

        Balogh Mária, újságíró

        A férfiak szív- és érrendszeri betegségei megelőzhetők lehetnének.

        Fejfájások elterjedtsége

        Fejfájások elterjedtsége

        Dr. Ertsey Csaba PhD, Med. Habil

        Melyek a legjelentősebb fejfájástípusok? Cikkünkből kiderül.

        Dietetikus vagy táplálkozási tanácsadó? Kit válasszunk?

        Ma már az interneten bármi megtalálható, és bárkiből lehet úgynevezett szakember is. Azonban nem árt tudnunk, hogy kihez érdemes fordulnunk, ha biztos tudáson alapuló, valódi segítséget szeretnénk kapni.

        Régi-új találmány: Erjesztett ételek

        Az utóbbi évtizedekben született kutatási eredmények fényében a táplálkozás jelentősége felértékelődött, hiszen ma már tudjuk, hogy az emésztőrendszer meghatározó szerepet tölt be a test és lélek működésében.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.