Aminosav téma
U-vitamin - Miért fontos?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
Az U-vitamin (metil-metionin) valójában nem vitamin, hanem egy aminosavszármazék, a metionin aktivált formája, de a régi neve máig fennmaradt. Vízoldékony vegyület, amelyet a szervezetünk nem képes eltárolni. A neve az angol fekély szó (ulcer) első betűjét jelöli, utalva fekélyellenes hatására.
Fittség és a menopauza
Oxygen Medical
A menopauzát átélő és az azon átesett nőknek is van lehetőségük a súlyukat megtartani, sőt, akár még át is alakíthatják az izom-zsír arányukat a kívánatos irányban.
Cukorbetegek gyógyítása gyomorműtét segítségével
MTI
Az igen súlyosan elhízott cukorbetegek esetében a gyomorműtét hatékonyabban javítja a cukorbaj anyagcserezavarát, mint ha a páciens súlytöbbletét más úton csökkentik.
Étrend és a bélbaktériumok
Medipress
Az iparosodott országokban világszerte elhízásjárvány dúl, mialatt a szegény nemzetek lakossága, különösen a gyermekek, súlyos alultápláltságban szenvednek. Egyre több bizonyíték utal arra, hogy mindkét állapot részben a bélrendszerben élő mikrobákkal állhat összefüggésben, amelyek segítenek az olyan élelmiszerek lebontásában, amelyeket a szervezetünk különben nem tudna megemészteni.
A migrén gyógyítása természetes módszerekkel
Medipress
Több mint negyvenöt millió amerikai küzd rendszeres fejfájással, és körülbelül huszonnyolc millióra becsülik a migrénesek számát.
Az ételekben lévő E620 csökkenti a vérnyomást?
MTI
A fehérjéket alkotó aminosavak egyike csökkenti a magas vérnyomást. A zöldségekben található glutaminsav gyógyhatása megmagyarázza bizonyos étrendek kedvező egészségügyi tulajdonságait is - írta a szívgyógyászat egyik vezető szaklapja, a Circulation.