COVID-19: ismét sok az elhunyt a péntek reggeli adatok szerint

WEBBeteg
megjelent:

Elhunyt 16 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 275 főre emelkedett. 774 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel tovább emelkedett, 9121 főre nőtt az aktív fertőzöttek száma is. A friss adatok szerint 650 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 100-an vannak lélegeztetőgépen.

A legalább egy dózissal beoltottak száma 5 905 837, az előző napihoz képest 3031 fővel nőtt a számuk. Összesen 5 674 182 fő már a második oltását is megkapta, 877 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették a kormányzati tájékoztató oldalon közzétett adatok szerint.

Az új megbetegedéseket a korábbinál fertőzőképesebb delta vírusmutáns okozza. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt. Annak sem késő, aki még nem vett fel az oltást. Ősszel a vírus gyorsabban terjed, és az oltásellenes álhírek miatt még mindig sokan vannak olyanok, akik nem oltatták be magukat. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Koronavírus diagram - Lélegeztetőgépen lévő betegek száma 2021 október 8-ig

Világszinten lassan javul a járványhelyzet

A járvány legújabb hulláma globálisan augusztus végén követelte a legtöbb halálos áldozatot, az utóbbi másfél hónapban javuló járványhelyzetről érkeztek jelentések, az esetszámokat és a halálos áldozatok számát nézve egyaránt. A worldometers.info tegnapi összesítése szerint azonban így is 461 ezer új fertőzöttet regisztráltak a hatóságok, és 7908 fertőzött vesztette életét egy nap alatt. A legtöbb új elhunytat továbbra is az Egyesült Államokból jelentették (1709 fő), kontinensünkön pedig Oroszországban (924 fő), Ukrajnában (314 fő) és Romániában (263 fő) sok az elhunyt. Valamennyi említett országban alacsonyabb a teljes oltási sort megkapók aránya, mint hazánkban.

(WEBBeteg összeállítás)

Koronavírus cikkajánló
Frissítve: 2021.10.08. 09:20, Megjelent: 2021.10.08. 09:20
Címkék: Koronavírus téma

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.