Egyszerre is be lehet adni az influenza és a koronavírus elleni vakcinát

portfolio.hu
megjelent:

Akár egyszerre, eltérő végtagokba történő beadással is hozzá lehet jutni Magyarországon az influenza és a koronavírus elleni vakcinához, de jobb 1-2 hetet várni a két oltás között – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ válaszai alapján a portfolio.hu.

"Az influenzaszezon mértékét leginkább az aktuálisan járványt okozó influenza vírus típusa határozza meg. Az idei influenza szezonra a korábbi évekhez hasonlóan a 3 évesnél idősebbek számára 1 300 000 adag 3Fluart és a 3 éven aluliak számára 4000 adag Vaxigrip Tetra oltóanyag áll rendelkezésre" - írta az NNK.

Az olthatóságról minden esetben az oltóorvos dönt

Ezután azt is közölték, hogy az oltóanyagok elosztása központilag történik egy-egy terület érintett, kockázati csoportba tartozó lakosságszámát figyelembe véve, majd a feltett kérdésre is válaszoltak az alábbi módon:

"Az influenza és a COVID-19 elleni védőoltás orvosi, immunológiai szempontból bármilyen időköz betartásával vagy időköz betartása nélkül is adható, ez utóbbi esetben különböző végtagokba (egyik felkarba az egyik, másik felkarba a másik) adandók a vakcinák. Az olthatóságról minden esetben az oltóorvos dönt, amennyiben az oltóorvos javasolja, akkor 1-2 hét időköz tartásával biztonsággal adható a két oltás" - szögezte le az NNK.

Tovább

(portfolio.hu)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien, infektológus
WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.