Koronavírus napi esetszám: 1 beteg elhunyt, 69 új fertőzött

WEBBeteg
megjelent:

Összesen 69 új fertőzöttet igazoltak, így a járvány kezdete óta 807 844 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 1 krónikus idős beteg, ezzel az elhunytak száma 29 972 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma a csütörtöki adatok szerint 399 fővel, 41 018 főre csökkent. Jelenleg 215 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 13 831 fővel, 5 445 544-re növekedett a tegnapi nap folyamán. A teljes oltási sort megkapók száma 4 657 776 fő, amely 37 889-cel magasabb az egy nappal korábbi értéktől.

Magyarország felajánlotta a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon. Ezzel hazánk tovább növeli a járvány elleni védettségét, kiterjesztve a védettek körét közvetlenül a magyar határok mentén élőkre is függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok.

Nagy-Britanniában tovább romlik a járványhelyzet

Világszinten összesen 430 351 új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak tegnap a hatóságok a worldometers.info adatai szerint, amely az elmúlt napok értékeinél rosszabb adat. Jelenleg elsősorban Dél-Amerikában terjed a koronavírus, Braziliából 114 139 esetet jelentettek tegnap, de Kolumbiában és Argentinában is a 30 ezret közelíti az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma.

Nagy Britannából 16 135 új esetet jelentettek, amely március vége óta a legrosszabb érték.

(WEBBeteg/MTI)

COVID-19 fontos tudnivalók

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.