Ismét 1000 fölött az új fertőzöttek száma, elhunyt 28 beteg

Koronavírus Sajtóközpont
megjelent:

1025 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 39 862 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 28 krónikus beteg, így az elhunytak száma 996 főre emelkedett, 11 753-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 27 113 fő. Az aktív fertőzöttek 33%-a, az elhunytak 45%-a, a gyógyultak 32%-a budapesti. Jelenleg összesen 1519 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 160-an vannak lélegeztetőgépen. A járvány kezdete óta összesen 841 220 hatósági tesztet végeztek el, házi karanténban pedig jelenleg 21 990 fő van.

Az Operatív Törzs jelenleg 28 óvodában és 16 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 130 osztálynál és 3 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

A világban tegnap 275 516 fővel, 38 031 951-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, és 3761-en vesztették életüket. A legtöbb új beteget Indiában, az Egyesült Államokban és Nagy-Britannában regisztráltak. Európában az Egyesült Királyság (13 972) mellett Oroszországban (13 592), Spanyolországban (9286) és Franciaországban (8505) nőtt legnagyobb mértékben az esetszám.

Koronavírus-fertőzöttek száma megyénként, 2020. október 13.

Továbbra is érvényesek a korlátozó intézkedések

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjük az óvodák és iskolák zavartalan működését.

(Koronavírus Sajtóközpont, worldometers.info)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.