A legfurcsább balesetek 2010-ben

Medipress
megjelent:

Villámcsapás, patkányharapás, WC-ről való leesés – többek között ilyen okok miatt keresték fel a brit orvosokat az elmúlt évben. Íme a legfurcsább esetek!

Hetvenöt emberbe csapott bele a villám, 460 esetben okozott sérülést fűnyíró, 1120 darázs-, méh- vagy lódarázscsípés történt, harmincan katasztrofális viharok, huszonnégyen pedig patkányharapás következtében kerültek kórházba. 3680 vezető és gyalogos sérült meg állat által vontatott járművek miatt, 6419 embernek pedig a létrával gyűlt meg valamilyen módon a baja. 1419 esetben esett le valaki fáról, háromszáztizen pedig növényektől szenvedtek el sérüléseket, akár a töviseik, akár éles leveleik miatt. 2079-en úgy szenvedtek balesetet, hogy valaki éppen vitte vagy támogatta őket, 46 463-an pedig leestek valami nem túl magas helyről, amik között a WC-ülőke is szerepelt.

„Az adatok alapján igen széles skálája van a balesetek okainak” – idézte a Daily Mail a Baleset-megelőzési Bizottság szóvivőjének szavait. „Ezek közül néhány első hallásra jelentéktelennek tűnik, de minden esetben orvosi ellátásra szorult a szenvedő alany. Jó hír azonban, hogy a legtöbb baleset megelőzhető, csupán nagyobb elővigyázatosságra és a lehetséges kockázatok számbavételére lenne szükség.”

(Medipress)

Cikkajánló

Egészséges nyári viselet
Egészséges nyári viselet

Tippek a kényelemért.

Légszennyezettség
Légszennyezettség

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta.

WEBBeteg - Dr. Horváth Viktória, fogszakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Dr. Holnapy Gergely, Dr. Árki Ildikó
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.