Emberek vakultak meg egy rossz szemcsepptől

Szerző: Független Hírügynökség

Huszonöt Odessza-megyei lakos vakult meg, miután egy kötelező szemészeti szűrővizsgálaton estek át egy ukrán klinikán. Szemcsepp helyett valamilyen maró folyadékot csepegtettek a szemükbe.

Huszonöt egészséges ember lett ideiglenesen (?) vak annak következtében, hogy az egyik helyi klinika szemészeti vizsgálata során egy eddig ismeretlen összetételű folyadékot csepegtetek az előírt gyógyászati készítmény helyett a szemükbe.

Az esetről az Ananyevai Járási Önkormányzat egyik képviselője értesítette a hatóságokat azt követően, hogy a közigazgatási hivatal 14 munkatársa vakult meg egy szemészeti szűrővizsgálat során. Mint kiderült, a klinika szemészetének egészségügyi alkalmazottai a vizsgálat előtt - valószínűleg tévedésből - valamilyen maró hatású folyadékot csepegtettek a páciensek szemébe, ami a látásvesztést és súlyos égési sérüléseket okozott.

A képviselő, aki a súlyos orvosi tévedés egyik szenvedő alanya, a sajtónak elmondta, hogy legkevesebb 25 embernek adták be aznap az ominózus klinikán a károsító szemcseppet, akik mindannyian elvesztették a szemük világát, s egyelőre azt sem tudni, hogy ez az állapot maradandó-e, avagy gyógyítható.

Az újságírók részére az Anenyevai Járási Kórház főorvosának utasítására semmilyen információt nem adnak ki.

Módosítva: 2008.12.15 20:05, Megjelenés: 2008.12.15 20:05
Címkék: Szemcsepp, Ukrajna, Sav
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Urológia Urológia

Szexszel összefüggő húgyúti panaszok? Mit lehet tenni?

Koronavírus - Orbán: Magyarország...

Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

Merkely: folyamatosan oltják az...

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.