• Szemcsepp téma

    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    Napjainkban sokakat érintenek a különféle szemészeti problémák az egészen fiataloktól az idős korosztályig. Szemészeti panaszokra általában helyileg alkalmazható készítményeket, szemcseppeket, szemkenőcsöket vagy szemspray-t írhat fel az orvos a tünetek enyhítésére. Mivel életünk során nagy valószínűséggel mindannyian használunk legalább egyszer ilyen készítményt, így tárolásukkal és alkalmazásukkal kapcsolatban nem árt tudnunk néhány fontos dolgot.
    WEBBeteg - Dr. Juhász Levente Ákos, szemész, látszerész
    A kötőhártya-gyulladás (conjunctivitis) gyakran gyógyszeres kezelés nélkül is gyógyuló, gyakori betegség, de a megfelelő kezelés lerövidíti a betegség időtartamát, csökkenti a szövődményeket.
    Budai Allergiaközpont - Dr. Pintér Judit, allergológus
    A szénanátha jellegzetes, tüsszögéssel, orrdugulással és orrfolyással járó tünetei mellett az allergia a szemeket sem kíméli.
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    A szénanátha és a nem szezonális allergiás nátha kezelése magában foglalja a megelőzést, az allergének elkerülését és eltávolítását, a lépcsőzetesség elvén alapuló tüneti-gyógyszeres kezelést, az immunterápiát, valamint a gondozást.
    MTI
    A látásuk megőrzése érdekében szemnyomást csökkentő szemcseppet használó emberek jelentős részének nem sikerül az előírt adagot alkalmaznia - állapították meg amerikai kutatók.
    Független Hírügynökség
    Huszonöt Odessza-megyei lakos vakult meg, miután egy kötelező szemészeti szűrővizsgálaton estek át egy ukrán klinikán. Szemcsepp helyett valamilyen maró folyadékot csepegtettek a szemükbe.
    Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia
    Kedves Doktornő! Pár hete arcüreggyulladás után arra lettem figyelmes. hogy sötét úszkáló pontokat, szálakat látok, amelyek ha egy bizonyos pontba nézek, lassan lefelé szálnak. Gyermekkoromban is láttam hasonló szálakat ha az...
    Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia
    Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! A jobb szememet nem tudom behunyni részleges arcbénulás miatt. Van egy Tears naturale II nevű szemcseppem. A kérdésem az, hogy milyen időközönként kell a szemembe cseppenteni, hogy ne romoljon a...
    Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia
    T.Doktornő! Ez év márc.7-én a budapesti uzsoki szemészeti klinikán retinaleválás miatt szemműtéten estem át. Azóta kétszer voltam kontrolon a műtétet végző Dr. Milibák professzornál, aki szerint/ szerintem is / a műtét jól...
    Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia
    Kedves Doktornő! 24 hetes terhes vagyok, a parlagfű szezonnal előjött az allergiám (orrfolyás, szemvörösség, zsemviszketés). Azt szeretném megkérdezni hogy terhesség alatt lehet -e a spersallerg nevű szemcseppet használni, káros-e...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!