• Ukrajna téma

    WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
    Ukrajna 46 és fél milliónyi lakossága, valamint az egykori Szovjetuniótól örökül kapott helyzet óriási terhet ró az ukrán egészségügyre. Az abszolút számok fejlesztések sorát teszik szükségessé.
    Független Hírügynökség/MTI
    A záhonyi Forrás Gyógyszertár vezetője Gere Sándor a Független Hírügynökségnek elmondta: pénteken még visszafogott volt a patika forgalma, de hétfőn reggel már "felbolydult méhkassá" vált a gyógyszertár.
    Független Hírügynökség
    Juscsenko nemzetbiztonsági veszélynek minősítette a járványt. "A veszély az ukrán nemzetbiztonságot fenyegeti, és nem tudjuk egyedül legyőzni, ezért kényszerülök sürgős segítséget kérni barátainktól és stratégiai partnereinktől" - áll az ukrán államfő levelében.
    MTI
    Védőmaszkokkal és védőkesztyűkkel látták el a román határőröket, hogy ezzel is akadályozni próbálják az új vírus által okozott influenza terjedését. Közben Ukrajnában bejelentették: ingyenes lesz az influenza elleni vakcina Ukrajnában.
    Független Hírügynökség
    Huszonöt Odessza-megyei lakos vakult meg, miután egy kötelező szemészeti szűrővizsgálaton estek át egy ukrán klinikán. Szemcsepp helyett valamilyen maró folyadékot csepegtettek a szemükbe.
    Független Hírügynökség
    Elhunytak szerveinek illegális felhasználásával gyanúsít az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) több Krivoj Rog-i törvényszéki boncolóorvost. A gyanú szerint a boncnokok a hozzátartozók megtévesztésével távolították el és használták fel a halottak szerveit, szöveteit.