Ukrajna téma

Önkéntes pszichológusok segítenek az ukrajnai menekülteknek

PSZI Pont

200 pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember nyújt önkéntes munkával ingyenes segítséget az ukrajnai menekülteknek, de a szakemberek száma folyamatosan nő. A szolgáltatás 10 nyelven érhető el.

Híd Kárpátaljáért - Ön is segíthet!

MTVA

A 1357-es telefonszámon hívásonként, illetve SMS-enként 500 forintot lehet felajánlani az MTVA adományvonalán, emellett a karitatív szervezetek saját adományvonalain is várják a felajánlásokat az ukrajnai menekültek számára.

Szteroidampullák egy ukrán mikrobuszban

MTI

Hatvan szteroidampullát találtak a pénzügyőrök egy ukrán rendszámú mikrobuszban a záhonyi határátkelőhelyen; az illegális szereket a jármű elsősegély-dobozában próbálták becsempészni Magyarországra - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ukrajna - Betegek és ellátás

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

Ukrajna 46 és fél milliónyi lakossága, valamint az egykori Szovjetuniótól örökül kapott helyzet óriási terhet ró az ukrán egészségügyre. Az abszolút számok fejlesztések sorát teszik szükségessé.

Rohamosan terjed a járvány Ukrajnában - Mi a helyzet a határ mellett élőkkel?

Független Hírügynökség/MTI

A záhonyi Forrás Gyógyszertár vezetője Gere Sándor a Független Hírügynökségnek elmondta: pénteken még visszafogott volt a patika forgalma, de hétfőn reggel már "felbolydult méhkassá" vált a gyógyszertár.

H1N1 - Ukrajna segítséget kért

Független Hírügynökség

Juscsenko nemzetbiztonsági veszélynek minősítette a járványt. "A veszély az ukrán nemzetbiztonságot fenyegeti, és nem tudjuk egyedül legyőzni, ezért kényszerülök sürgős segítséget kérni barátainktól és stratégiai partnereinktől" - áll az ukrán államfő levelében.

Védőmaszkok a román határőröknek, ingyenes vakcina Ukrajnában

MTI

Védőmaszkokkal és védőkesztyűkkel látták el a román határőröket, hogy ezzel is akadályozni próbálják az új vírus által okozott influenza terjedését. Közben Ukrajnában bejelentették: ingyenes lesz az influenza elleni vakcina Ukrajnában.

Emberek vakultak meg egy rossz szemcsepptől

Független Hírügynökség

Huszonöt Odessza-megyei lakos vakult meg, miután egy kötelező szemészeti szűrővizsgálaton estek át egy ukrán klinikán. Szemcsepp helyett valamilyen maró folyadékot csepegtettek a szemükbe.

Boncnokokat gyanúsítanak szervkereskedelemmel

Független Hírügynökség

Elhunytak szerveinek illegális felhasználásával gyanúsít az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) több Krivoj Rog-i törvényszéki boncolóorvost. A gyanú szerint a boncnokok a hozzátartozók megtévesztésével távolították el és használták fel a halottak szerveit, szöveteit.