Operatív törzs: a gyorstesztek 2,44 százaléka lett pozitív

portfolio.hu
megjelent:

Mindössze a tesztek 2,44 százaléka hozott pozitív eredményt az országos csoportos gyorstesztelés első, múlt heti körében - jelentették be az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján - adta hírül a portfolio.hu.

Miskolcon visszaesett az örökítőanyag mennyisége a szennyvízben

A 48. heti szennyvízminták alapján Miskolcon csökken a koronavírus örökítő anyagának mennyisége, Békéscsabán, Nyíregyházán, Salgótartjánban és Székesfehérváron nem változott, Szombathelyen viszont növekszik - mondta Müller Cecília.

Új típusú gyorstesztek jelentek meg

Olyan gyorsteszt is megjelent már a piacon, amelyek az influenzavírustól el tudják különíteni a koronavírust, és olyanok is, amelyek az influenzavírusok egyes típusait tudják elkülöníteni. Ezek a gyorstesztek kiegészítésként további vizsgálatokat igényelnek, egyelőre információs célokat szolgálnak.

Mindössze 2,44% a pozitív tesztek aránya az országos gyorstesztelésben

György István, a Miniszterelnökség államtitkára elmondta: lezárult a múlt héten a csoportos gyorstesztelés első köre az oktatási, egészségügyi és szociális intézményekben. Nagyobb részvételi arányra számított az operatív törzs. Több mint 1000 tesztelő csapat több mint 10 000 helyszínen tesztelt, 181 506-an teszteltették magukat.

A pozitivitás alacsony: mindössze 2,44% lett pozitív, ami 4436 főt jelent összesen. A teljes érintett létszámra vonatkoztatva ez 1,64%, ami a szlovák és bajor tesztelések eredményére hasonlító arány. A bölcsődei dolgozóknál volt a legmagasabb (79%) részvételi arány, náluk 1,8% lett a pozitív arány, az óvodákban 74% vett részt, 2,3%-uk lett pozitív, az általános iskolában dolgozóknál és az oktató-nevelő intézményekben megjelenőknél 73% volt a részvételi arány, 2,3%-os pozitivitási aránnyal. A szociális intézményekben 3,73% volt a pozitív arány, a szakképző intézményekben 64%-os részvételi arány mellett (csak a gyakorlati héten résztvevő oktatókat érintette) a pozitív tesztek aránya 2,6% lett. Az egészségügyi dolgozók esetében 10 222 tesztelésben vettnél 1,96% lett a pozitivitás.

(portfolio.hu)

Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.