Lágyítószer oldódott ki üveges chiliolaj fedeléből

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
megjelent: 2019.02.19.

A Nébih a RASFF-on keresztül értesült arról, hogy a holland hatóság határérték feletti lágyítószert, úgynevezett epoxidált szójaolajat (ESBO) mutatott ki kínai, csirke ízesítésű, tofus, chiliolajban. A termék Hollandián keresztül több mint 15 Unió-országba eljutott, köztük hazánkba is.

A termék adatai:

A termék neve: Csirke ízesítésű, tofus chili olaj
(Chicken Flavour Chili Oil with Tofu)
Márka: Loa Gan Ma
Kiszerelés: 280 g, üveges kiszerelés
Tételszámok: 2019.12.25, 10015030
Minőség-megőrzési idő: 25.12.2019
RASFF referenciaszám: 2019.0586

Az epoxidált szójaolaj (ESBO) olyan lágyítószer, amely a termék fedelének tökéletes lezárásához használt műanyag tömítőanyagból oldódhat ki, és ezzel belekerülhet az élelmiszerbe.

A termék rövidtávú fogyasztása nem okoz kockázatot, azonban a Nébih elővigyázatosságból kéri, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el azt!

(Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Nébih)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A cink szerepe A cink szerepe

Miért van rá szükség? Melyek a kedvező élettani hatásai?

Dohányzás Dohányzás

Milyen szív-érrendszeri betegségek kialakulásában játszik szerepet?

A Listeria a hűtőben jobban túlél, mint szobahőmérsékleten

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Élelmiszerbiztonsági tanácsok a lakosság részére a koronavírus-járvány idején

A Nébih szemléletformáló munkája során minden eszközt megragad ahhoz, hogy a vásárlókat a hétköznapokban is a helyes vásárlói magatartásra...

Étel okozta megbetegedések

Minden évben 23 milliónál is több európai betegszik meg a kétes, bizonytalan eredetű, egészségre ártalmas (nem feltétlenül a megromlott)...

Botulizmus: veszélyes méreganyagok az ételekben

A botulizmus egy viszonylag ritkán előforduló, éppen ezért nem nagyon ismert megbetegedés. Kórokozója a Clostridium botulinum nevű baktérium...

Strand, fagyi: biztonságban vagyunk?

A nyárhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a fagyi, a pancsolás, a lángos. Azonban mielőtt belevetjük magunkat a nyári örömökbe, érdemes...

Legyen tudatos vásárló: ne csak nézze, olvassa is

Az egészséges táplálkozás már jóval azelőtt elkezdődik, hogy leülnénk az asztalhoz és a szánkba vennénk az első falat ételt vagy az első korty...

Rióba utazik? Ezekre figyeljen étkezésnél!

Napokon belül elkezdődnek a 31. Nyári Olimpiai Játékok. A NÉBIH összegyűjtötte a legfontosabb élelmiszer-biztonsági tudnivalókat a Brazíliába...

Élelmiszerek és mikotoxinok - Mennyire veszélyesek a láthatatlan gombák?

Egy sajnálatos szegedi eset kapcsán immár napok óta téma hazánkban a fuzáriumgomba toxinjai által okozott egészségkárosodás. Mint ismeretes a beteg...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.