Elefántlábú nőt operált meg egy tajvani orvos

Független Hírügynökség
megjelent:

Ingyen megoperálja egy tajvani orvos azt a kínai nőt, akinek a lábai olyan hatalmasra duzzadtak, hogy már járni is alig bír. A 24 éves Vang Cseng hatéves kora óta szenved az elefántiázis nevű fájdalmas betegségtől, ami miatt otthonról kimozdulni is alig tud, nem hogy munkát vállalni.

A fiatal nőnek csak a lábai 50 kilót nyomnak és a járás is nehezére esik. Hszu Ven-hszien doktor, egy tajvani specialista hétfőn meg fogja operálni és azt ígéri, hogy lábainak vastagságát a felére tudja csökkenteni.

Az orvos szerint valamilyen fertőzés miatt Vang lábában elzáródhatott több ér is, amelyekből a vér a nyirokrendszerbe jutott és ez duzzasztotta abnormális méretűre a lábait. Néhány kollégája szerint nem az elefántiázis klasszikus esetéről van szó, mert azt moszkitók terjesztik és a miniatűr paraziták fertőzik meg a nyirokrendszert. Hszu azonban csak arra koncentrál, hogy segíteni tudjon a nőnek.

A tajvani orvos azt mondja, hogy már 40 hasonló műtétet végzett, amelyek közül 37 teljes sikerrel végződött. Egy ilyen operáció költségét egyébként 16 500 dollárra (2,6 millió forintra) becsülik, a 10 órás műtétet és utána a két hónapos utókezelést is beleszámítva.

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.