Egyszerű önbizalomnövelő módszer: a helyes tartás

Szerző: WEBBeteg - K. J. fordító

Hasat be, mellet ki és fel a fejjel! Egy amerikai tanulmány szerint az egészséges, egyenes testtartás növeli az önbizalmat.

Az egyenes testtartás nem csak egészséges gerincünkre nézve, és másokra is jó benyomást tesz, hanem egyéb pozitív hatással is bír: egy friss, tengerentúli tanulmány megállapítása szerint nagyobb önbizalommal rendelkeznek azok, akik helyes testtartással élik mindenapjaikat.

A hanyagtartás

A hanyagtartás jellemzője, hogy aktív izomerővel, rendszeres tornagyakorlatokkal korrigálható.
A hanyagtartás veszélyei

A kijelentés nem csak álló helyzetben vagy járás közben igaz, hanem ülve is, tehát e sorok olvasása közben dőljünk hátra nyugodtan, egyenesítsük ki gerincünket, és ne görnyedjünk ennyire az íróasztal fölé!

Az amerikai Ohio állam Columbus Egyetemének megfigyelésben 70 egyetemi hallgatót kértek arra, hogy asztalnál ülve pozitív és negatív személyiségvonásokat írjanak le egy füzetbe.

A helyes testtartás növeli az önbizalmat

A jegyzetelőket külön megkérték, hogy vagy egyenes tartással, vagy kifejezetten görnyedve irkáljanak.

Ezt követően a diákoknak meg kellett jelölniük azokat a tulajdonságokat, amelyeket pillanatnyilag önmaguk számára is érvényesnek tartottak.

A helyes testtartásúak nagyobb arányban említették a pozitív személyiségjegyeket, míg a görnyedők nagy többségben a negatív töltetűeket sorolták.

„Az egyenes testtartás bizakodó gondolatokkal töltötte el a teszt résztvevőit attól függetlenül, hogy amúgy optimista vagy pesszimista alkatok-e” – magyarázza Richard Petty, a kísérlet vezetője, s hozzáteszi: „a helyes testtartás nem csak egészségi szempontokból ajánlott, hanem pszichológiai előnyei is vannak.”

(WEBBeteg - K.J., Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Keringési zavarok Keringési zavarok

Hogyan kezelhetőek? Mit tehet a megelőzésük érdekében?

Várandósság és ajakherpesz Várandósság és ajakherpesz

Védje meg ajkait a herpesztől a terhesség alatt is! (x)

Homoktövis - Mit érdemes tudnunk...

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) narancssárga bogyótermése elsősorban kiemelkedően magas C-vitamin-tartalmáról ismert, azonban számos egyéb...

A szerelem születésének és...

Emlékszünk még életünk első szerelmére? Vajon kíséri emléke az életünket a mai napig? Ha igen, bizonyos, hogy ő volt az első és örök szerelem...

Testtartásjavítás magyar módra:...

Tizedikes tanulók közös ötlete valósulhatott meg tavaly, és már a nemzetközi piacot is bevették. A társadalom legnagyobb részét, főként az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.