• Feltalálták a mellrákot jelző melltartót

    Szerző: WEBBeteg - T. Zs., Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus

    A mexikói Higia Technologies nevű vállalat - melynek feje a 18 éves Julian Rios Cantu - piacra dobta legújabb találmányát, egy melltartót, amely viselése során képes kimutatni a korai stádiumban járó emlődaganatot.

    Az Eva névre keresztelt találmány egy vastag pántokkal rendelkező, leginkább sportmelltartóra emlékeztető ruhadarab, melyet egy olyan érzékelővel láttak el, ami folyamatosan ellenőrzi a női felsőtest állapotát, hőmérsékletét és azonnal jelzi a lehetséges elváltozásokat.

    Mivel a szervezetben megjelenő tumorok erőteljes véráramlást – és ezzel együtt megemelkedett hőmérsékletet – okoznak, az Evát úgy alakították ki, hogy heti egyszer, körülbelül 60-90 percig elegendő viselni ahhoz, hogy kimutassa a daganat jelenlétét a szervezetben. A rendszeres ellenőrzés és egy mobil applikáció segítségével a melltartó képes bárminemű elváltozást azonnal jelezni viselőjének, rendkívüli módon felgyorsítva ezzel az orvoshoz jutást, a diagnózis felállítását és a szükséges terápia elkezdését.

    Hirdetés

    Habár a Higia Technologies legújabb találmányát még nem tesztelték, a forradalmi ruhadarab már most olyannyira meggyőzőnek bizonyult, hogy a cég számos támogatót talált kutatásai folytatásához. A Global Student Entrepreneur Awards elnevezésű megmérettetésen például sikerült hiánypótló találmányukkal elnyerni a 20.000 dolláros fődíjat.

    Olvasson tovább! Mellrák - Ezekre figyeljen az önellenőrzés során

    Anna Perman brit rákkutató állítása szerint habár a daganat megjelenésével egy időben intenzív véráramlás indul meg a rákos sejt környezetében, amely ugyan hőmérsékletemelkedést okoz az adott területen, a testhőmérséklet hirtelen megnövekedése magában még nem bizonyíték a rák jelenlétére. "Jelenleg nincs arra bizonyíték, hogy az Eva névre keresztelt melltartó megbízható indikátora lenne a melldaganatnak. Azt pedig semmiképpen sem ajánlom, hogy egy olyan technológiával készült eszközt viseljünk magunkon, melynek hatásai egyelőre tudományosan nem bizonyítottak.” – tette hozzá.

    Hasonló találmány - komoly előrelépések

    Egy másik vállalat, az amerikai Nevadában található Cyrcadia Health jelenleg szintén egy hasonló találmány piacra dobásán dolgozik. A cég korábban Global Student Entrepreneur Awards néven volt ismert.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Cyrcadia néhány lépéssel a Higia Technologies előtt jár, találmányukat ugyanis – az iTibra-t – már klinikailag tesztelték, bevizsgáltatták, és a termék FDA 510(k) Class II besorolást kapott. A múlt hónapban pedig bejelentették, hogy terméküket először Ázsiában kívánják forgalomba hozni.

    Olvasson tovább! A mellrák és típusai

    „A Cyrcadia legújabb terméke, mely képes a korai stádiumban lévő daganatok kimutatására, először Ázsiában kerül forgalomba, ott ugyanis a daganatos megbetegedések száma sajnálatos módon kétszer olyan gyors ütemben növekszik, mint a világ más tájain.” – ismertette Rob Royea, a vállalat ügyvezetője.

    „Úgy gondoljuk, hogy legújabb technológiánkra az Ázsiában élő nőknek van a legnagyobb szükségük, mivel az ő esetükben átlagosan 20 évvel korábban jelentkeznek a daganatos megbetegedések, mint az európai vagy amerikai nőknél. Találmányunkat jelenleg nagy érdeklődés övezi különböző biztosítási társaságok részéről, és ha sikerrel járunk az egyeztetések során, a Cyrcadia legújabb terméke még ennek az évnek a végén az ázsiai boltokba kerül.”

    WEBBetegSzerző: WEBBeteg
    T. Zs., www.mobihealthnews.com
     Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus

    Módosítva: 2017.05.12 11:25, Megjelenés: 2017.05.12 11:25
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    C-vitamin

    C-vitamin

    B. M., szakfordító

    Miért fontos és miben fordul elő? A C-vitamin szerepe és forrásai.

    Májbetegségek első tünetei

    Májbetegségek első tünetei

    Dr. Vitális Zsuzsann

    A máj a szervezet nagyon fontos szerve. Mi a feladata? Milyen tünetei lehetnek, ha megbetegszik?

    A jóindulatú emlődaganatok

    Az emlőműtétek egyharmada jóindulatú elváltozás, kétharmaduk rosszindulatú elváltozás miatt történik. Természetesen a jó- vagy rosszindulatúság kérdésének az eldöntéséhez szövettani vizsgálat szükséges.

    Mellrák - Ezekre figyeljen az önellenőrzés során

    Az emlőrák kezdetben tünetszegény, a korai felismerés alapja a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel és a havonkénti önellenőrzés, melyet minden nő otthonában segítség nélkül elvégezhet.

    Tizenkét súlyos tévhit a mellrákról

    Sok ellentmondás lát napvilágot az emlőrák okaival és megelőzésével kapcsolatban, hogy nehéz eldönteni, kinek lehet hinni. Csak azért, mert az egyik barátnőnk azt állítja, hogy a melltartóviselés emlőrákot okoz, még nem feltétlenül igaz.

    A mellrák patológiai lelete - Hogyan értelmezzük?

    Az emlőszövetből vett mintát (amely lehet finomtű biopszia, vastagtű biopszia vagy sebészi kimetszés útján vett minta) speciális előkészítés után mikroszkóp segítségével vizsgálja meg a patológus, aminek eredményét patológiai lelet formájában küldi meg a kezelőorvosnak. A leletben leírt információk határozzák meg a beteg kezelésének lehetőségeit. Az alábbi kérdések és válaszok segítenek abban, hogy megértse a leletein található orvosi nyelvet.

    Miért döntött Angelina Jolie a masztektómia mellett?

    A Hollywoodi színésznőként világszerte ismert hatgyermekes anyuka és feleség a New York Times-ban hozta nyilvánosságra, hogy miért szánta rá magát a mindkét mellét eltávolító műtétre.

    A terhesség alatt fogyasztott gyorsétel rákot okozhat a gyermeknél

    Azok a nők, akik a terhesség alatt zsíros étrenden élnek, fokozzák annak kockázatát, hogy születendő lányuknál a későbbiekben emlőrák alakuljon ki – állítja egy amerikai tanulmány, melyről a Sky News számolt be kedden.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA