Dohányzás

Hogy tudok a leggyorsabban leszokni és mivel?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Jo oltetnek tartom

Hozzászóló: honeey21, 2008-07-30 10:58
Válasz erre: manna, 2008-08-22 09:12
Sziasztok. En 10 evig dohanyoztam. Napi 5-10 szallat es fel eve "tettem le a cigit", mondjuk. Jobban szolva fel evig nem dohanyoztam es az elmult hetet vegig cigiztem. Jol esett. Azonban most megint nem dohanyzom es nem is all szandekomban. Habar neha eszembe jut, milyen jo lenne elszivni egy cigit. Nem tudom, hogy ez az erzes elmulik-e valaha. Remelem igen! De mindekeppen jo otletnek tartom, ha semmikeppen nem tudunk lemondni a cigirol, akkor kijelolni evi 1-2 cigizos hetet vagy egy honapot-amit ezt nemreg itt olvastam-, de csak annyit! Na, ez nem konnyu! De megeri!

Nem dohányzok

Hozzászóló: stella431, 2008-07-19 16:07
Én nem dohányzok de azt olvastam hogy a cigarettában ammónia(WC tisztításra használják),cianid(patkányírtásra használják),formaldehid(döglött békák konzerválásására használják)található.Arra lennék kiváncsi hogy ez tényleg igaz-e bár állami honlapon olvastam szóval valószínű.De a testvéremet ez sem riasztja.

update

Hozzászóló: manna, 2008-06-04 22:57
sziasztok! kösz a sok hozzászolást, gondoltam, hogy nem vagyok egyedül a bajommal, érdekes az elso két megközelítés :) azóta is cigizek... szólok, ha kitaláltam magamnak a megfelelo taktikát, addig is remélem kapok még ötleteket :) kösz mindenkinek! Manna

sokszor próbáltam leszokni...

Hozzászóló: lkata, 2008-05-29 19:30
de egyszer sem sikerült végleg letenni a cigit. Engem az érdkelne, hogy a gyógyszeres kezelés mennyire működik. Úgy adja magát a módszer: bogyó be, cigi le. De tényleg ennyire egyszerű? egy kicsit a mellékhatások miatt is aggódom, van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatosan?

Leszokni igenis nehéz, és nem mindenkinek megy

Hozzászóló: Vendég, 2008-05-26 21:57
Hello! Nekem is számtalan ismerősöm rákapott még kamaszkorban a dohányzás nyújtotta "kórós örömökre", és mind a mai napig próbálnak leszokni. Ám nagyon gyakran csak önmagukat ringatják abba a téves hitbe, hogy leszoktak. Jön egy jó buli, egy kellemes társaság, ahol 2-3-an dohányoznak. Ilyenkor persze jön az udvariassági kérdés: "Te dohányzol, rágyújtunk?" Na itt dől el, hogy ki mennyire rendelkezik erős akarattal, és gondolja komolyan a dohányzásról való leszokást! Ha van elég ereje azt mondani ilyen, vagy hasonló helyzetekben azt: "Köszönöm, nem!", akkor már jó úton van affelé, hogy idővel valóban azt mondhassa magáról, hogy ő már bizony tényleg leszokott. De a kisördög sosem alszik - szokták mondogatni... :) Mindenesetre én tisztelem és becsülöm azokat, akik valóban képesek letenni a cigarettát, és azt mondani, hogy már pedig ők többet nem. Persze a leszokásnak is megvannak a maga hátulütői. Gondolok itt a több éve láncdohányosokra, akik a nap jórészét azzal töltik ki, hogy egyik szálat a másik után kapkodták a szájukba. Nekik nem is szabad letenni a cigarettát egyik napról a másikra. Fontos a mértékletesség, és a lépcsőzetes megvonás... Szerintem. Bár most hozzászólásom kicsit lehet kioktatónak tűnik, de messze nem ez volt a szándékom. Csupán kapva kaptam a lehetőségen, hogy megoszthassam véleményem a dohányzásról, amelyet én személy szerint nem ellenzek, de nem is kedvelem!!! Csak ennyit szerettem volna! Egy passzív dohányos

Mi hiányzik?

Hozzászóló: peti, 2008-05-25 17:49
Szia manna! Azon gondolkodtam, hogy ha csak napi 5-10 szálat szívsz, az nem igazán a nikotinfüggőség, hanem inkább a szertartás, a szokás hiányzik, azért nem tudod abbahagyni. Szerintem. Igazából nem is csodálom, hogy a nikotinos rágó nem vált be... Ha ezt tisztázod magadban, akkor talán megoldást, pótszert is könnyebb lesz választanod. Nagyon érdekes doors felvetése. Én is cigizek, picivel többet, mint te, de nem túl régóta. Komoly elhatározásom nem is volt még a leszokásra, de időnként egy hasonló módszert választok, csak rövidebb távra és inkább fordított irányban: szünnapokat tartok. Érzem, hogy 1-1 nap alatt is sokat tisztulok, összességében kevesebbet szívok, de kibírom, mert tudom, hogy kell egy kis 1-2 napos szünet, és igazából nem mondok le a cigiről. Vagy ez csak önbecsapás? Abban bízok, hogy ha tényleg elhatározom a leszokást, akkor majd megfordítom az arányokat, és csak 1-1 cigis napom lesz. Remélem, menni fog. Most úgy érzem, hogy igen.

furcsa megoldás - dohányzás

Hozzászóló: doors, 2008-05-25 15:13
Válasz erre: honeey21, 2008-07-30 10:58
Szia, van egy barátom, aki egészen fura módját választotta annak, hogy leszokjon - de mégis megmaradjon a cigi élvezete évről évre. Minden évben ad magának egy hónapot, amikor dohányzik - jól kihasználja az időt, majd egy hónap után további 11-re teljesen leteszi. Már vagy öt éve csinálja, azt mondja, így sokkal jobban túlélhető a cigihiány, nem annyira káros és mégis élvezheti kedvenc dohánya ízét. Én magam nem dohányzom, de azt ötlet érdekes!

Le szeretnék szokni!

Hozzászóló: manna, 2008-05-23 16:12
Sziasztok! olyan dohányosokkal szeretnék ezen a fórumon beszélgetni, akik szeretnék abbahagyni a dohányzást, de valamiért nem sikerül nekik. Én 10 éve dohányzom és nagyon félek a káros hatásoktól, de egyszerűen nem tudok lemondani a cigiről. Nem szívok sokat, napi 5-10 szál maximum. De tudom, hogy ez is nagyon káros. Próbáltam már nikotinos rágót, sokszor elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad nem gyújtok rá többet, mégsem tudtam megállni. Ti ezzel hogy vagytok?