Gyógyszer alkamazás

Jó napot. Az a gondom Hogy felkerestem egy addiktológust de nem sok a bizalmam hozzá, és miután úgy írta fel a Frontint hogy meg se kérdezte a májfunkciós értékeket ami nem igazán fényes (finoman szólva) és a leírása szerint függő betegeknek nem ajánlott ezért nem tudom merjem-e elkezdeni a szedését. Egyébként alvás problémák miatt kerültem ebbe a helyzetbe.

Kovácsics Bernadett válasza addiktológia témában

Kedves Kérdező!

Kérdés számomra, ami nem derült ki a leveléből, hogy mi lehet az oka a rossz májfunkciós értékének - az alvásprobléma és a májfunkciós értékek között még kell lennie valaminek.

Mielőtt bármilyen gyógyszert szedne - egyes kutatások szerint a hangulatjavítók, amit pl. felírtak Önnek, szintén függőséget okozhatnak - azt javasolnám, hogy keressen fel egy "beszélgetős" intézményt (pl. Máltai Szeretetszolgálat - Fogadó), ill. keressen egy "beszélgetős" addiktológus szakembert.

Nem könnyű elszánni magát senkinek, hogy szembenézzen a nehézségeivel, felvállalja a saját felelősségét az élete történéseiben. Valódi változás akkor következhet be, ha a lelki háttérrel is foglalkozunk. Előzetesen tájékozódhat akár ezen az oldalon a függőségek természetéről - https://maltai.hu/cikk/hir/2576.

Sok erőt kívánok!

 Kovácsics Bernadett
Kovácsics Bernadett Szenvedélybetegségekkel foglalkozó szakember
Kérdés: 2022. október 24., 18:38 ;Megválaszolva: 2022. október 25., 10:52
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Nárcisztikus személyiség zavar
Nárcisztikus személyiség zavar több pszichiáter megállapítása szerint.3 éve alkoholizmus is társul. Elviselhetetlen a viselkedése. Legalább 6 éve...
Hirtelen sóvárgás
Alkoholizmus
Alkohol függőség, alkoholizmus? 16...
Marihuana stb