• Cukorbetegség - Egészségmegőrzés

   • Cikkek

    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-04-24 20:09
    A száraz bőr komoly veszélyforrást jelenthet, hiszen a hámréteg fontos védőfunkciót lát el a fertőzések megelőzősével kapcsolatosan, így ennek sérülése, akár apró sérülések formájában is behatolási kaput jelent a kórokozóknak.
    Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
    2018-04-23 07:38
    A magas vérnyomás és a prediabétesz együttes jelenléte sokkal komolyabb veszélyt jelent a szervezetnek, mint külön-külön. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpontkardiológusa az összefüggésekre hívta fel a figyelmet.
    Oxygen Medical - Dr. Kocsi Anikó, diabetológus, pszichoterapeuta
    2018-04-21 11:25
    Mára már bizonyított tény, hogy stressz hatására idő előtt megjelenhet a cukorbetegség. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy minden stresszel élő ember előbb-utóbb diabéteszes lesz, csupán azt, hogy ha megvan a genetikai hajlam és esetleg más kockázati tényezők is jelen vannak az életünkben, a stressz felgyorsíthatja a folyamatot.
    WEBBeteg - Laczikó Dorottya, klinikai kutató
    2018-04-06 16:04
    Az A1C-teszt egy olyan vérteszt, amely információt biztosít a vizsgált személy átlagos vércukorszintjéről a mérést megelőző 3 hónap átlagát véve. Az A1C-tesztet gyakran nevezik hemoglobin A1C, HgbA1c vagy glikohemoglobin tesztnek is. Elsődleges tesztként használják a diabéteszkezelésben és -kutatásban, azonban ritkán nyújt hasznos információt önmagában.
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-04-04 09:41
    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-04-01 09:41
    A terhességi cukorbetegség egy ismert szövődmény a terhesség során. A gyakorisága népcsoportonként változó, 1 és 14 százalék között mozog, hazánkban 3-5 százalék. Előfordulása az anyai életkorral és az anyai testsúllyal együtt nő.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2018-03-31 20:09
    Kisebb táplálékbevitel és több mozgás: ezzel a metabolikus szindróma összes tünete egyszerre javítható, illetve megszüntethető.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
    2018-03-16 05:21
    A cukorbetegség már önmagában is komoly kockázati tényezője a szívbetegség kialakulásának. Ha további rizikótényezőkkel kombinálva érinti a betegség a pácienst, akkor még nagyobb az esélye a szív- és érrendszert érintő megbetegedésnek. Ide sorolhatók többek között az olyan társbetegségek, mint például a magasvérnyomás betegség vagy a metabolikus szindróma, és természetesen az életmódtényezők is. Lássuk, kik tartoznak a leginkább veszélyeztetettek közé!
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-03-13 05:21
    Prediabéteszről akkor beszélünk, mikor valakinek a vércukorszintje magasabb a normálisnál, de még nem érte el azt a szintet, amikor már 2-es típusú cukorbetegségről beszélünk.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-03-12 11:25
    A dohányzás ártalmairól rengeteg szó esik, ám az kevésbé köztudott, hogy a cukorbetegek számára a dohányzás sokkal károsabb lehet, ugyanis számos szövődmény kialakulásának esélyét növeli meg.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!