Veseprobléma

Tisztelt Dr.Nő/Dr.Úr! Problémám a következő.2011 február második hetén, pénteken köldök melletti jobb oldali szúró fájdalmam jelentkezett. A hétvége eltelte után felkerestem a körzeti orvosom, aki a megvizsgált, és hasi ultrahangot, székletvizsgálatot, vizelet és vérvizsgálatot javasolt. A vizsgálaton kiderült, hogy jobb oldali vesémen 49mm-es ciszta található.Felkerestem egy urológus orvost aki nem látja urológiai kezelés fontoságát, kért egy hónap múlva megismételt vérvételt, vizeletvizsgálatot, egy év múlva újabb hasi ultrahang vizsgálatot.Javasolta, hogy sok folyadékot fogyasszak.Vérvételi eredményemben három érték mellett szerepelt egy csillag, ezek a következők: MPV 5, 8 FL, Kreatinin 124, 0, Triglicerid 2, 5. Kérdésem a következő: mekkora pontossággal lehet megállapítani cisztát ultrahangvizsgálattal a vesén, lehet e más a probléma? Kielégítő lehet-e évente egyszer megfigyelni a vesét ilyen esetben? Ha ténylegesen ciszta van a vesémen, hogyan lehet gyógyítani, segíthet-e ha lehetőleg lúgosabb ásványvizet fogyasztok? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza vesebetegség témában

Tisztelt Kérdező!

A vesecystákat ultrahang vizsgálattal pontosan nyomon lehet követni, általában ártalmatlan elváltozások. Ha igen nagy méretű vagy a vese üregrendszerében pangást okoz, akkor orvosi beavatkozás válhat szükségessé. A bő folyadékfogyasztást az urológus az enyhén emelkedett kreatinin érték miatt javasolta. A magasabb triglicerid érték kontroll vizsgálata néhány hét mulva javasolt. Az MPV a vérlemezkék átlagos nagyságát jelenti, ha a többi laborérték normalis tartományban volt, nem szükséges ennek további vizsgálata. A lúgosabb ásványvíz a vesecystákra nincs hatással.

Kérdés: 2011. március 08., 20:27; Megválaszolva: 2011. március 09., 21:21
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
veseelégtelenség
Tisztelt Doktor No/Ur! Edesanyam veeelegtelensegben szenved, magas a vizelet feherje szintje, szerum kreatin is. A kerdesem az, hogy e miatt fajhat-e nagyon...
Vese mutét után
Tisztelt Doktor/no! Edesanyámnál 3 éve vesedaganatot diagnosztizáltak a bal veséjén.Rovidesen megmutotték, a bal veséjét eltávolitották. Azota...
Vesebetegség gyógyszeres kezelése
Édesanyám cukorbeteg, magas vérnyomás, betegsége van, a vér eredményből a vesefunkciók nagyon alacsony értéket mutatnak egfr: 17.09 Cteatinin: 244...
Krónikus vesebetegség
Tisztelt Doktornő/Doktor úr Édesapámnál 2012. Márciusában Krónikus vesebetegséget állapítottak meg. Akkor azt mondta az orvos, h 50%-os a...
vesetágulat
Üdvözlöm! A lányomnál születése után a bal vesében pyelon tágulatot találtak, ami egy ideig nőtt, de aztán 2 éves korára eltűnt. Most már 5...