Angiomiolipoma

T. Doktornő, doktor úr! Kérdésem, hogy lehetséges e az, hogy vesekőzúzás következtében alakult ki a vesében angiomiolipóma? Tavaly két zúzás után vették észre az UH vizsgálaton, akkor 8 mm-es volt, most 10 mm. Mennyire veszélyes ez? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza vese angiomyolipoma témában

Kedves Kérdező!

Az angiomyolipoma egy jóindulatú daganat, ami nem hozható összefüggésbe a kőzúzással. A szövetcsomó maga nem jelent veszélyt, de a növekedését ajánlatos szorosan követni, mert a méretének növekedése magával vonhatja a megrepedését és ebből fakadó vérzést, vagy más hasonló problémát.

Kérdés: 2012. május 31., 07:34; Megválaszolva: 2012. május 31., 22:55
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Hasiultrahang
Vesecysta, szerzett
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Kérem, véleményezze a mellékelt ambuláns naplót és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Vese cysta
Tisztelt Cím! A következő leletet kaptam, szeretném tudni, hogy mit kell tudni róla.főleg a 3cm cystáról és a meszesedésről. LELET: Hasi UH...
Dupla J csővel ultrahangos kőzúzás
Tisztelt Doktor úr! DJ stent felhelyezés történt egy a CT szerint kb. 14x6x9 méretű vesekő /HU650/ miatt május közepén. Azóta kétszer voltam ESWL...