Veseciszta, vesekö van ok aggodalomra?

Tisztelt Doktor nö vagy Doktor Úr. Most három éve fedezték fel egy rutin vizsgálaton hogy egy ciszta van a jobb vesémen, 6cm hosszú és 6cm széles. Akkor nem kezeltettem magam azt mondták ha nem zavar hagyjam úgy ahogy van. Amikor a lábamat műtötték, megnézettem ujból a cisztát, akkor azt mondta a Doktor nö, hogy be van tokosodva, kövesedve és ö azt a tanácsot adja hogy ne bántsuk, hagyjuk ott ha nem zavar. Ennek már lassan másfél éve. Most két hete kezdett fájdogálni jobban a jobb petefészkemnél egy pontba, ez nem csak most van igaz mindig éreztem hogy fáj de nem vettem tudomást róla.És azt hittem nöi panaszra utal.Elmentem a családorvoshoz és tapintásra is érzödik valami ott és nagyon fáj ha megnyomják.Nögyógyászhoz mentem de ott azt mondták mennyek belgyógyászhoz.El is mentem és a doktor rögtön észre vette hogy a ciszta a vesémen elég nagy már, elkűldött egy röntgenre, most már 7cm. Ciszta volt legelöször de másodszor már azt mondták hogy be van kövesedve, tokosodva. Fáj is a derekam meg a hasamnál.Szeretném megtudni hogy ezt csak műtéttel lehet elhajtani? És mennyire veszélyes egy ilyen műtét. Holnap megyek a laboratóriumba majd a teljes eredményekkel vissza a belgyógyászhoz.Félek a doktor válszától kicsit.Föleg a műtéttöl ha azt javasolnak. És egy vese műtét után milyen lesz tovább a minden napi életbe? Elöre is köszönöm Kati Kovásznáról.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza vesekő, veseciszta témában

Kedves Kati!

Vesecystával akkor foglalkozunk, ha panaszokat vagy tüneteket okoz. Jelen esetben ha tényleg a vesecysta az oka a panaszainak, lehet szó a kezeléséről. Ennek több módja is van, és ez függ a kezelőorvosának tapasztalataitól, favorizált megoldásmódjaitól. Ezért konkrétan a műtétről vele kellne beszélni (más megoldása sajnos nem látezik) . Nem okoznak nagy megterhelést ezek a műtétek, és az operációt követően hamar vissza lehet állni a normál kerékvágsba.

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2012. április 09., 21:49; Megválaszolva: 2012. április 11., 11:22
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Táplálkozási tanács vesekő és...
Tisztelt Szakértő! Érdeklödnek, hogy tudna-e táplálkozási tanácsot adni vesekövesség minimalizálására. Jelen pillanatban mindenevő vagyok:)...
Veseko es kalciumhiany
Nemreg tudtuk meg hogy a paromnak (29 eves feri) tobb apro vesekove alakult ki, melyek kalcium alapuak. Ugyanakkor kalciumhianya is van, a szukseges ertek...
Vesekő kivétele
A bal vesémben felső kehelyben van egy 4 miliméteres feltehetőleg oxalát dihidrát kő mennyi az esély arra hogy spontán elindul? Vagy hogy kiszedik e...
A terhességi teszt eredményét...
Tisztelt doktornő! 3 hete elmentem ügyeletre mert görcsölt a vesém ott azt mondta az orvos, hogy valószínűleg vese kövem van amire felírt...
vesekő tágult vese
Tisztelt Szakértő jövő hétre elő vagyok jegyezve ESWL eljárásra 4 vesekő miatt. a közelmúltban más okból végzett MR vizsgálat kimutatta, hogy...