• veseköves kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Kálcium-oxalát veseköveim vannak ezer éve, jelenleg 5-6 mm-es és kisebbek. Kehelyvégben ezért szerencsére egyelőre csendes kövek. A problémám az, hogy folyamatos D vitamin hiányom is van, amit napi szintű Béres D3 szedésével igyekszem rendbehozni. Azt olvastam a leírásban, hogy ca-oxalát köves emberek ne szedjék. Szeretnék választ kapni Öntől, szedjem vagy ne szedjem? Endokrinológus javasolta a D vitamin szedést, (hashimoto tyreoditisz miatt nézegetik a többi érték mellett), viszont az endokrinológus nem tudott a vesekőről, én sem tudtam, hogy nem passzol hozzá a D vitamin. Esetleg nincs valami olyan kiegészítő lehetőség, mint a kalciumnál, hogy állítólag ha magnéziumot is veszünk be mellé akkor nem okoz vesekövet? Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papos István válasza a vesekő témában

        Megfelelő mennyiségű folyadékbevitel (napi 2, 5-3 liter) mellett nyugodtan szedheti a D-vitamint.


        Kérdés: 2018. március 18., 18:54; Megválaszolva: 2018. március 18., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: