• vese kéregállomány vastagság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Hasi UH a jobb vese kéregállományának elvékonyodását jelezte (14-16 mmm). Az orvos azt kérdezte, hogy magas-e a vérnyomásom, de nem. Tavaly októberben szültem, úgy olvastam, hogy a terhesség kapcsán a jobb vese nagyobb terhelést kap, méretének változása nem váratlan, de nem a kéregállományt említette. Illetve egy leírást találtam, ami konkrétan a vese méreteiről is írt, a kéregállományról azt, hogy 8-10 mm, ehhez viszonyítva ez miért jelent elvékonyodást? A vérnyomásommal a terhesség alatt sem volt gond. Kell ezzel az észrevétellel foglalkoznom, ill. rendszeresen figyelni a vérnyomásomat? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:

        Dr. Molnár Dóra válasza a vesebetegség témában

        Kedves Kérdező! A 14-16 mm-es vesekéreg valóban nem vékony. Amennyiben nincs panasza ezzel nem kell foglalkoznia, ha nincs egyéb panasza, éljen egészségesen, háziorvosi vizsgálat szűrés céljából időszakosan ajánlott. Tisztelettel. Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Kérdés: 2012. február 29., 22:48; Megválaszolva: 2012. március 02., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.