• Megmenthető a vesécske,?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Vese és hólyag uh vizsgálata Jobb vese 71*23 mmÜregrendszere nem tágabb. Parenchyma szabályos, átlagos vastagsága 14mm. A bal vese 81*40 mm, Pyrlon16*13mm. Pharenchyma átlagos vastagsága 13mm, szabályos szerkezetű. A hólyag telt, fala vaskosabb, 5-6mm. Lumenében sűrű vizelet látható. A Douglasban kevés szabad folyadék megfigyelhető. A hólyag közelében tágabb ureter nem látható Statikus Vesecinigraphia: A vesék működő parenchyma aránya: b.j.: 70, 1%-29, 9% A jobb oldali vese az ellenoldalihoz képest kisebb, alakja, helyzete szabályos. A parenchymális aktivitás eloszlása homogén. A bal oldali vese alakja helyzete, nagysága eloszlása szabályos. Radiofarmakon -elosztása homogén. Széli kontur mk. odalon megtartot. Fiz. status: Rendben, synechia, vulvitis nincsen. Vélemény:recidiválo pyelonephritisek jelenleg bal oldalipyelectasia nepropathia nincs. Megállapitott diagnozis: Akut turbo- interstitiális nephritis. Mit lehet tenni, hogy rendeződjön a vese.? Táplálkozásban mi a teendő?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a vesebetegség témában

        Kedves Kérdező! Nephrológussal konzultáltam: a leletek alapján a jobb oldali vese veleszületetten kisebb. Visszatérő fertőzések esetén azonban a vizeletvisszafolyás kizására további vizsgálatok szükségesek lehetnek. A vesefunkciója azonban megfelelő, emiatt ennek megőrzése mindenképen javasolt. A további vizsgálatok elvégzésére keresse fel kezelőorvosát. A vesefunkció javulása, ha nem akut károsodásról van szó, nem várható.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. január 09., 16:44; Megválaszolva: 2012. január 12., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.