• Vesekö probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kérdésem az lenne, ez év májusától van vesekövel problémám ezekellöt soha nem volt,erős deréktáji fájdalommal,magas lázzal,illetve hányingerel kezdödött,kezdetben nem tudták mi az oka a rosszulétnek,mig végre kiderült,hogy vesekövem van. Azóta rendszeresen kell járnom ellenörzésre ahol,már kétszer történtDupla J felhelyezés,illetve több alkalommal ESWL kezelés. AZ anmézisben ao.pu-határ alatti citromagnyi kö van ,ezért volt szükséges az ilyen jelegü beavatkozás. De az orvosom közölte velem ,hogy ő már inkább a mütét mellet döntene,mert az eddigi kezelések nem igazán vezetek célra,igy most a csövet levete,négy hét mulva hivott visza konrtoll ellenőrzésre,és ha addig nem távozik el a kő nem ad más lehetőséget. Tudom ,hogy már nem vagyok fiatal,és minden betegségnek megvannak a maga veszélyei,mint ennek is.De mire számithatók az én koromban? Milyen jellegü mütét lesz,egy ASC endoszkopos mütét,vagy fel kell vágni,mirre lehet számitani késöbbiekben . Terápiás kezelésként ön mit ajánlana nekem.Jelenlegi gyógyszerek no-spa ,rowatinex kell szednem.Kérdésem merjek-e belevágni a mütétbe nagyon félek tőle.mi lesz ha nem ugy sikerül ahogy azt elképzeltük,késöbbikben is tovább termelheti a szervezet?nem tudom miért nem akar elmozdulni.KÉREM SEGITSEN.ELÖRE IS KÖSZÖNÖM

        Dr. Merth Gábor válasza a vesekő témában

        Kedves Kérdező! 1. ha 2 (bizonyos, meghatározott esetekben 3) lökéskezelés nem hoz semmilyen eredményt, módszert kell váltani. Rengeteg fajta-féle kő létezik, vannak zúzásra jól reagáló és kevésbé jól reagáló fajták. 2.: az endoszkópos műtétek viszonylag kevésbé terhelik meg az embert, a kórházi lábadozás is rövid, ha minden "szép és jó" pár napon belül otthon lehet. 3.: ha nem kezelik a kövét, a panaszokat már ismeri, ezek fognak állandósulni, amíg veséje tönkre nem megy, onnantól már csak egy "szövetmasszaként" leledzik Önben az a bizonyos vese, nagyon sok egyéb, súlyos zavart okozva. 4.: én a vesekő helyzetétől függően, -kicsiny kőről van szó ugyanis szó, szintén endoszkópos műtéttel távolítanám el a követ, nem kell vágni semmit, az urológia egyik "legelegánsabb" műtéti eljárása ez. Jobbulást kívánva, Dr. Merth Gábor


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 15., 23:55; Megválaszolva: 2011. december 17., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! 1 vesével születtem, ami egészséges. Tavaly októberben kórházba kerültem vesemedence gyulladással. Azt mondták a sok kalcium és C vitamin lecsapódott a vesémben. (1000mg C vitamint szedtem naponta és Kalciumkovaföld port...
        Tisztelt Szakértő! Érdeklödnek ,hogy tudna-e táplálkozási tanácsot adni vesekövesség minimalizálására. Jelen pillanatban mindenevő vagyok:), de ha tehetek az ujabb kövek kialakulása ellen akkor megtenném. a Köveim összetetele:Ca-oxalát...
        Üdvözlöm! A tünetek a következők: Éjszaka közepén megébredek, 2-3 óra körül, enyhe vizelési ingerrel, vesetájéki sajgó fájdalommal, általában merevedéssel. Neha ki tudok menni wc-re és aztán visszaalszom, de ettől függetlenül reggel...
        2017 szept. bal oldali vesémet tumor miatt eltávolították. A héten voltam laborvizsgálaton ahol vesefunkciót is néztek. Az értékem 110 volt. Ráérek ezzel a februári kontroll alkalmával az urológushoz menni, vagy kérjek emiatt korábbi...
        T. Webbeteg orvosai! Én a néni unokája vagyok. Nephropathiával kezelik havonta a nephrológián. Cukor-, szívbeteg, rosszak a vénái, a veséje miatt köszvényes is, nagyon fáj a lába, van betokosodott epehólyagja, műtötték 15-20 éve vesekő...
        Tisztelt Doktor Úr! SLE-m van és 3 hónapja minden laborvizsgálat fehérjét mutat a vizeletben. egyelőre 200-400 mg között, korábban volt 2g körül is, de most csak ennyi. A kérdésem az lenne hogy ezt mennyire kell komolyan vennem tekintettel a...
        Üdvözlöm! Tanácsot kérnék. A legutobbi eltérő labor értékeim a következőek: eGFR (ml/p./1.73 m^2) szintem >60 Összfehérje: 83,8 g/L Albumin: 52,5 g/L Koleszterin: 6,7 mmol/L LDL koleszterin: 3,61 mmol/L Fehérvérsejt: 11,3...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Vérvizsgálat után az eltérő eredmények karbamid:10,0 kreatinin:267 GFR:17 húgysav:423 Belgyógy.vizsgálat :magas vérnyomás gyógyszer szedése:covercard plusz. Hasi UH lelet:A hepar mérs.nagyobb,reflexiója fokozott.Az...
        T.Doktortno Doktor úr .19 éves vagyok 2 éves korom óta nephrozis szindrómam van ! 2008 van kaptam vesét de 2016.02.02 a beültetett vese kilokodot most jelenleg február 2-an lesz 1 éve hogy dialízis kezelésre szorulók csimino fisztulam van ami...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés