• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Nem rég here fájdalom miatt urológushoz fordultam. Elküldött vérvételre, hasisultrahangra. Szerinte a leletek teljesen normálisak. A hormonszint vizsgálaton az alábbi eredmények jöttek ki. LH: 4, 6 0, 8- 7, 6 FSH: 5.8 0, 7-11, 1 Prolaktin: 138 53-360 Tesztoszteron totál: 8, 3 5, 5-25, 2 Szexhormon- kötő fehérje (SHBG) 10, 8 10, 0 57, 0 26 éves és 105 kg súlyú vagyok. Egy hozzáértő ismerősöm szerint az utolsó két érték kifejezetten alacsonynak számít. Mi okozhatja ezt? Hogyan lehet ezen változtatni? Válaszát előre köszönöm

        Dr. Merth Gábor válasza a herefájdalom témában

        Kedves Kérdező! Nem ismerem a helyzetét (négy labor paraméter valljuk be "elég vékony" lelet együttes ahhoz, hogy bármilyen álláspontot kialakítsak), de, szintén nem ismerve a magasságát, testalkatát, azt kell mondjam a kövérség (zsíros túlsúly, és itt a zsírszövet nagyobb arányán van a hangsúly) általában hasonló leleteket eredményez. Testépítőknél pedig a kiegészítő termékek miatt szokott eltolódni az arány. Ha egy kicsit konkretizálná "magát", életkörülményét, rendszeres életvitelét többet is lehetne segíteni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 20:43; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr, 33 éves férfi vagyok, vékony, magas testalkatú. Nem vagyok elhízva, jellemzően ugyan ülő munkát végzek, keveset de azért mozgok, tornázok és sétálok. Van egy most négyéves, természetes úton megfogant lányunk a...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja,a nemi szerven,a húgycső körül,mind a két oldalon egy halványpiros folt jelent meg.Az elmúlt időszakban ez a folt nagyobb lett,a formája pedig ovális alakú.Sokszor nagyon halvány,szinte észre sem lehet venni,de...
        Magán urológust felkerestem ez volt a status: ép herék, fityma bőr heges Diagnózis:fitymatúltengés erre elocom kenőcsöt írt de nem használt.. Az lenne a kérdésem milyen műtéti beavatkozára lenne szükség és mennyi idő a fel...
        Kedves Doktor ur! Parom problemajaval kapcsolatban jelentkezem, mert o egyelore nem akar orvoshoz fordulni. Szex kozben ujjal szoktam ingerelni a prosztatajat a vegbelen keresztul, odafigyelve a tisztasagra, körömre, sikositoval. Ez korabban semmilyen...
        jònapot! Az iránt érdeklődöm, hogy volt ma egy schloffer műtétem, és sajnos nem tudom, hogy mi a teendő ezután. Mikor lehet menni pisilni, lehet e fürödni és meg lehet e mosni a a makkot a fityma hátrahúzásával, mikor lehetek a barátnőmmel...
        Tisztelt Doktor Úr! Abban a témában szeretném kikérni az Ön véleményét, hogy időnként akadozó vizelést tapasztalok (ez már régebb óta, majdnem 1 éve visszatérő tünet). Természetesen azóta jártam urológus szakorvosnál és ultrahangon...
        A keresztapam 58 eves, cukros. Ejszaka 2-3 alkalommal Pisilt. Nappal is nehezebben indult a vizelet es sokszor kellett neki, ezert tavalyhoz kepest elment egy fizikais vizsgalatra, es erre 4. napra egy psa laborra. Utobbi nagyon magas lett 44. Nem tudjuk,...
        Tisztelt Doktor úr! A közelmúltban voltam hasi ultrahangon, ahol a vizsgálatot végző orvos az alábbit mondta: "bal oldalon a kp. harmadnak megfelelően 6 mm-es, a felső pólusnál 11 mm-es cysta van." Ha jól értem, akkor ez azt jelenti, hogy két...
        Tisztelt Doktor úr! Hamarosan húgycső szűkület vizsgálatra kell mennem. 5 éve már voltam ilyen vizsgálaton és utána meg is műtöttek. Kérdésem hogy ez a beavatkozás figyelembe véve a jelenlegi vírusveszélyes helyzetet jelent-e plusz...
        Jó napot ismét. Februárban már tettem fel önnek ugyan ezzel a problémával kapcsoltban kérdést, tanácsát meg fogadva visszamentem kontrolra és egy másik orvoshoz is. Tavaly szeptemberben fordultam első alkalommal óvóshoz ezzel a problémával...