• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Nem rég here fájdalom miatt urológushoz fordultam. Elküldött vérvételre, hasisultrahangra. Szerinte a leletek teljesen normálisak. A hormonszint vizsgálaton az alábbi eredmények jöttek ki. LH: 4, 6 0, 8- 7, 6 FSH: 5.8 0, 7-11, 1 Prolaktin: 138 53-360 Tesztoszteron totál: 8, 3 5, 5-25, 2 Szexhormon- kötő fehérje (SHBG) 10, 8 10, 0 57, 0 26 éves és 105 kg súlyú vagyok. Egy hozzáértő ismerősöm szerint az utolsó két érték kifejezetten alacsonynak számít. Mi okozhatja ezt? Hogyan lehet ezen változtatni? Válaszát előre köszönöm

        Dr. Merth Gábor válasza a herefájdalom témában

        Kedves Kérdező! Nem ismerem a helyzetét (négy labor paraméter valljuk be "elég vékony" lelet együttes ahhoz, hogy bármilyen álláspontot kialakítsak), de, szintén nem ismerve a magasságát, testalkatát, azt kell mondjam a kövérség (zsíros túlsúly, és itt a zsírszövet nagyobb arányán van a hangsúly) általában hasonló leleteket eredményez. Testépítőknél pedig a kiegészítő termékek miatt szokott eltolódni az arány. Ha egy kicsit konkretizálná "magát", életkörülményét, rendszeres életvitelét többet is lehetne segíteni.


        Kérdés: 2011. szeptember 29., 20:43; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: