Urologia, gyermekgyógyászat

tisztelt doktor ur! harom eves kisfiu egyszer csak nem tudott vizelni. az elso vizeletvizsgalat minimalis mennyisegu homokot mutatott ki, majd az elso ultrahang is ugyanezt. szondat helyeztek fel neki ket napra, es infuziot kapott. kozben elkezdodott egy ampicillin-kura injekcioban, ami ot (5) napig tartott. kozben egy masik ultrahangos vizsgalatot ures gyomorral - es nem is ivott elotte - vegeztek a korhazban egy, amelyet kovetoen az orvos kijelentette, hogy vizeletfertozes, holyaggyulladas, illetve az also hugyutak is be vannak gyulladva.a betegseg megjelenese utan egy hettel hazaengedtek a gyereket a korhazbol, aki mar egyre jobban volt. otthonra amoxicilin szirupot es biotics-et kapott meg egy hetre. otthol is jol volt masfel napig, majd ujra egyre tobbszor vizelt (mindig keveset) , es gorcsos szuro fajdalmai voltak az alhas tajekan es a hugycsonel a nemi szerven. az orvos javaslatara ulofurdot es paracetamol kupot kapott. az ulofurdo meginditotta a vizeletet lassankent, gorcsosen. eltelt egy nap problema nelkul, majd ujra jelenkezett a font leirt gorcsos csipo erzes. a gyerek 13 kilos, alig tobb, mint egy liter folyadekot fogyaszt naponta, a betegseg elott kb ket-harom honapig meg kevesebbet fogyasztott (kb 6 deciliter) .szedi az amoxicilint, nurofen szirupot kap, kozben egy-egy paracetamol kupot 12 0rankent. legyen szives megmondani, normalis ez, hogy elhuzodik egy gyulladas 10 napig, es ilyen tovabbi tunetekkel jar? vagy esetleg mas rendellenessegre is gondoljunk, es vegeztessunk urografiai vizsgalatot? minden javslatert, ami segit halasak vagyunk. koszonom, hogy meghallgatott. tisztelettel, es koszonettel: beger tibor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza urológia témában

Tisztelt Kérdező4

A pansz oka valóban egy elhúzódó húgyuti gyulladás. Ebben az életkorban ez még nem ritkaság. A javaslatom egy vizeletvizsgálat és tenyésztés. Keressen fel gyermekurológiai szakrendelést, ami csak nagy centrumokban működik. Itt meg tudják ítélni, hogy kell-e invazívabb kivizsgálás. A gyulladás teljes megszüntével el fog múlni a probléma.

Kérdés: 2011. január 13., 19:33; Megválaszolva: 2011. január 17., 09:38
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
együttlét?!
Enyhe mellékhere gyulladás?
Mi okozhat sérv jellegű tünetet?
Holyag fajdalma