• Sportbaleset, bal here környékének zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Dr: Kocsis István Úrtól szeretném kérdezni a panaszommal kapcsolatban:

        Tisztelt Dr. Úr!

        E hét keddjén történt velem egy sajnálatos sport baleset. Foci közben a nemi szervemet találta el a labda közepesen erősen. A péniszemet érte az ütés, utána 4-5 percig fájt a hasam, majd elmúlt. Azóta a péniszemnek semmi baja sincs, minden funkcióját ugyanúgy ellátja mint előtte. Viszont szerdától egy közepesen gyenge zsibbadást érzek a bal herémben. Többször megnéztem, a herék normálisan állnak, nincsen külsérelmi nyom. A zsibbadást érzem néha a láb fejeimben és a bal herémbez közel felső comb részén is. Éjszaka alvás közben a zsibbadás megszűnik, nem gátol az alvásban reggel viszont előjön, különösen ülő helyzetben.

        Aggódok nagyon, hiszem soha nem volt semmilyen problémám a nemi szervemmel, ezek  a tünetek here viszérnél szoktak jelentkezni utána olvastam. Azonban ilyen panaszom soha nem volt és nem hiszem hogy az én esetemben erről lenne szó.

        A helyzetemet bonyolítja, hogy hétfőn elutazok Magyarországról, külföldi munkavállalás céljából, szóval nincs lehetőségem orvoshoz fordulni. A fájdalom ismétlem nem erős, de még is aggódom kicsit, abban reménykedem hogy idővel megszűnik. Ön mit gondol a leírtak alapján? Hasonló eseteknél mi a tapasztalat?

         

        Válaszát előre is köszönöm szépen.

        Üdvözlettel:

        Péter

         

        WEBBeteg szakértő válasza a urológia témában

        Ilyen traumák esetében, amennyiben bármilyen külső elváltozást észlel a genitáliákon, illetve ha nem szűnik a fájdalom, haladéktalanul (! ) forduljon orvoshoz (lehetőleg urológushoz).

        Ugyanígy minden hirtelen jelentkező herefájdalom esetében, amennyiben ehhez a here fixáltsága, is társul (nem kötelező) azonnal orvoshoz kell fordulni, egy esetleges herecsavarodás kizárása miatt (6 órán belül).

        Az Ön esetében azonban, spontán el múlhatnak a panaszok, hiszen nem olyan mértékű a trauma, hogy aggódnia kellene. Amennyiben mégsem szűnnének panaszai, keressen fel egy orvost. 

         

         


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-02-25 11:37:31; Megválaszolva: 2010. február 25., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: