Vesebetegség?

Tisztelt Hölgyen/Uram! 34 éves férfi vagyok. A problémám a következő: Kb. három hete a veséim el kezdtek fájni. Eredmények a következők (amik amúgy a koleszerin szintem miatt csinálják főleg, évente egyszer. Ezen évek óta dolgozok és az nagyjából már jó is): Rossz véreredmények: Nátrium (Se.) 147 mmol/l (133-145) Több Kreatinin (Se.) 115 umol/l (férfi<106) Több Monocita 8.2% (2-8) Több LDLKOL 3.70 mmol/l (<3.35) Több TVK 47.0 umol/l (49.0-78.0 ffi) Kevesebb MPV 11.70 f/L (8.00-10.00) Több Ahol csak eredmény van, határéték nincs megadva, vagy nem értem: HB Ag B >60ml/min/1, 73/m2 (>60) NONHDL 3.89 mmol/l Vizelet: Itt minden normális, vagy negatív, csak a CA 15-3-nál van olyan, hogy nem írnak számot csak, hogy Ca oxalat kristaly Nem egésznapos viselet volt, csak reggeli. Tünetek: -Fáj a veséknél kitartóan és egyre jobban főleg reggel. -Van egy hugyúti fertőzésem már évek óta... Idönként fáj, olykor nagyon, de ez elmúlik és visszatér. Inkább a tünetek enyhülnek. Kisebb tünetek mindig vannak, de nem törődtem vele. Inkább a prosztatánál fájt gyúlladás szerűen, lehet fentebb jutott a fertőzés. -Az államon beőszült a szakállam, ez is már évek óta... de most kb. egy héttel a vesefájdalmak előtt jelentős része visszaszineződött és sötétebb a ször mint azok amik nem őszültek el. -Érfájdalom. Ez is már évek óta van... Egyre rosszabb. Egy vérvétel után kezdődött. A fájdalom először csak ott volt ahol a karomnál vették a vért. Késöbb lassan fokozatosan terjedt tovább a karomon főleg az ereknél érzem. Ez is olyan, hogy van, hogy egyáltalán nem fáj, de van, hogy úgy hogy nem tudom a bal karom használni. Amikor a csuklómhoz ért a fájdalom a csuklóm ropogós lett és kb. két hónapja már a másik karomnál is érzek gyengébb érfájdalmat és ott is ropogós lett a csuklóm. Megfigyeltem, hogy nem mindegy mit eszek... ha bizonyos fűszert használnak garantált a fájdalom. -Kb. két- két és fél éve ha tésztát eszek hasmenésem lesz. Kenyértől, tojástól nem, vagy csak soktól. Vagy a spenóttól, vagy a sóskától is hasmenésem lesz, sőt itt olyan érzésem van a belemben mintha sok kis tővel szurkálnák. Ezek korábban a kedvenc ételem közé tartoztak és soha se volt gond. -Még megemlítem, hogy egy seb a hasamon elpingmentesedett és ahogy halad az idő lassan nől. -Az államon állandó börgyulladásom van talán úgy két éve. -Szintén évek óta van olyan, hogy nagy izgalomnál pl. izgalmas videójáték meccsnél a kezem elzsibbad vagy valami olyasmi történik. Most izgalomnál a veséimnél is érzek extra fura ilyesmi érzést. Megnéztem például itt a webbetegen miért lehetnek ezek a rossz eredmények, tüntek és szinte minden a veseprobléma felé mutat. Fertőzéses, vagy érgyulladásos vesekárosodás. Talán egyszerre a kettő. Elmentem háziorvoshoz az eredménnyel és egy nyugdíjas helyettesítő orvosnő volt most ott. Akivel kapcsolatban mondták, hogy vigyázzak és nehogy olyat mondjak, utánnanéztem a neten... Ő az egészre annyit mondott, hogy igyak több vizet és figyelemre méltó, hogy rossz a vasmegkötő képességem, de mindegy mert van elég vas a véremben... Pedig a neten az volt pl. hogy talán a gyulladás miatt elpusztult vérsejtek miatt lehet ez a vasmegkötő eredményem rossz. Azokra a véreredményekre ahol nincs határérték a papiron kijelentette, hogy neki fogalma sincs mik azok és mi a jó határértékük. Azzal, hogy milyen fájdalmaim vannak egyszerűen pedig nem is törődött. Azóta a veséim jelentősen jobban fájnak és aggódok, hogy baj lesz. Mit kéne tennem, mert a netes információk szerint ha vese gond van, nem szabad húzni az időt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza tünetek témában

Az említett tünetek nem utalnak vesegyulladásra, inkább stressz okozta, pszichés eredetű, különböző szervi elváltozások képében jelentkező tünetekről lehet szó.

A veseeredetű megbetegedés kizárása és az említett húgyúti fertőzés kezelése érdekében javaslom az urológiai vizsgálat elvégzését.

Kérdés: 2016. augusztus 11., 07:26; Megválaszolva: 2016. augusztus 11., 19:44
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Jobb és néha bal oldali mellékhere...
Tisztelt Orvos úr! Szeptember óta kezdődött a jobb oldali mellékherémnek a fájdalma. A fájdalom nagyjából egy hét elteltével kezdett előjönni...
Sugárterhelés - hólyaggyulladás
Ez heresérv lehet?
Kb. 1 hónapja ugrálás után zsibbadást éreztem a jobb lábamban és herémben, elmentem urológushoz, ultrahanggal megnézték a herém, de nem találtak...
Véres váladék a vizeletben?
Heresorvadással Covid oltás