• Vesebetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyen/Uram! 34 éves férfi vagyok. A problémám a következő: Kb. három hete a veséim el kezdtek fájni. Eredmények a következők(amik amúgy a koleszerin szintem miatt csinálják főleg, évente egyszer. Ezen évek óta dolgozok és az nagyjából már jó is): Rossz véreredmények: Nátrium (Se.) 147 mmol/l (133-145) Több Kreatinin (Se.) 115 umol/l (férfi<106) Több Monocita 8.2% (2-8) Több LDLKOL 3.70 mmol/l (<3.35) Több TVK 47.0 umol/l (49.0-78.0 ffi) Kevesebb MPV 11.70 f/L (8.00-10.00) Több Ahol csak eredmény van, határéték nincs megadva, vagy nem értem: HB Ag B >60ml/min/1, 73/m2 (>60) NONHDL 3.89 mmol/l Vizelet: Itt minden normális, vagy negatív, csak a CA 15-3-nál van olyan, hogy nem írnak számot csak, hogy Ca oxalat kristaly Nem egésznapos viselet volt, csak reggeli. Tünetek: -Fáj a veséknél kitartóan és egyre jobban főleg reggel. -Van egy hugyúti fertőzésem már évek óta... Idönként fáj, olykor nagyon, de ez elmúlik és visszatér. Inkább a tünetek enyhülnek. Kisebb tünetek mindig vannak, de nem törődtem vele. Inkább a prosztatánál fájt gyúlladás szerűen, lehet fentebb jutott a fertőzés. -Az államon beőszült a szakállam, ez is már évek óta... de most kb. egy héttel a vesefájdalmak előtt jelentős része visszaszineződött és sötétebb a ször mint azok amik nem őszültek el. -Érfájdalom. Ez is már évek óta van... Egyre rosszabb. Egy vérvétel után kezdődött. A fájdalom először csak ott volt ahol a karomnál vették a vért. Késöbb lassan fokozatosan terjedt tovább a karomon főleg az ereknél érzem. Ez is olyan, hogy van, hogy egyáltalán nem fáj, de van, hogy úgy hogy nem tudom a bal karom használni. Amikor a csuklómhoz ért a fájdalom a csuklóm ropogós lett és kb. két hónapja már a másik karomnál is érzek gyengébb érfájdalmat és ott is ropogós lett a csuklóm. Megfigyeltem, hogy nem mindegy mit eszek... ha bizonyos fűszert használnak garantált a fájdalom. -Kb. két- két és fél éve ha tésztát eszek hasmenésem lesz. Kenyértől, tojástól nem, vagy csak soktól. Vagy a spenóttól, vagy a sóskától is hasmenésem lesz, sőt itt olyan érzésem van a belemben mintha sok kis tővel szurkálnák. Ezek korábban a kedvenc ételem közé tartoztak és soha se volt gond. -Még megemlítem, hogy egy seb a hasamon elpingmentesedett és ahogy halad az idő lassan nől. -Az államon állandó börgyulladásom van talán úgy két éve. -Szintén évek óta van olyan, hogy nagy izgalomnál pl. izgalmas videójáték meccsnél a kezem elzsibbad vagy valami olyasmi történik. Most izgalomnál a veséimnél is érzek extra fura ilyesmi érzést. Megnéztem például itt a webbetegen miért lehetnek ezek a rossz eredmények, tüntek és szinte minden a veseprobléma felé mutat. Fertőzéses, vagy érgyulladásos vesekárosodás. Talán egyszerre a kettő. Elmentem háziorvoshoz az eredménnyel és egy nyugdíjas helyettesítő orvosnő volt most ott. Akivel kapcsolatban mondták, hogy vigyázzak és nehogy olyat mondjak, utánnanéztem a neten... Ő az egészre annyit mondott, hogy igyak több vizet és figyelemre méltó, hogy rossz a vasmegkötő képességem, de mindegy mert van elég vas a véremben... Pedig a neten az volt pl. hogy talán a gyulladás miatt elpusztult vérsejtek miatt lehet ez a vasmegkötő eredményem rossz. Azokra a véreredményekre ahol nincs határérték a papiron kijelentette, hogy neki fogalma sincs mik azok és mi a jó határértékük. Azzal, hogy milyen fájdalmaim vannak egyszerűen pedig nem is törődött. Azóta a veséim jelentősen jobban fájnak és aggódok, hogy baj lesz. Mit kéne tennem, mert a netes információk szerint ha vese gond van, nem szabad húzni az időt.

        Dr. Papos István válasza a tünetek témában

        Az említett tünetek nem utalnak vesegyulladásra, inkább stressz okozta, pszichés eredetű, különböző szervi elváltozások képében jelentkező tünetekről lehet szó. A veseeredetű megbetegedés kizárása és az említett húgyúti fertőzés kezelése érdekében javaslom az urológiai vizsgálat elvégzését.


        Kérdés: 2016. augusztus 11., 07:26; Megválaszolva: 2016. augusztus 11., 19:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 66 éves nő vagyok. Gasztroenterológiai kontroll (colitis ulcerosa) miatt készült hasi uh vizsgálat nálam, a következő eredménnyel: A pancreas norm széles. Az epehólyagot eltávolították. Máj nem nagyobb, echoképe...
        Tisztelt Doktor úr! Hetefájdalommal kerültem be,ahol egy gyermeksebész megvizsgált (nem urológus),aki mellékhere gyulladást állapított meg. Az orvos csak fizikális vizsgálatot csinált,UH-t nem. A felírt antibiotikum elfogyott,amellé...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Februárban volt egy vesekövem, 4mm-es, ami távozott. Azóta minden mozdulatkor fáj a derekam. Visszamentem az urulógiára, csináltak vérképet, vizeletet néztek, UH-ot csináltak, és minden negatív. Elképzelhető, hogy a...
        Vesekő meghatározás miatt ct-n jártam, az orvosom viszont csak egy hónap múlva fogad. A leletben az szerepel 1400hu denzitású kő. Szeretném tudni, ez melyik fajta vesekő tulajdonképpen? Köszönöm
        Tisztelt Doktor Ur! Fel eve kezdodtek panaszaim, gyakori vizelesi ingerrel, mely idonkent surgeto is volt. Volt uh, vizelet labor, egyszer tenyesztes is, minden negativ. Holyagtukrozes is tortent, aminek enyhe trigonitis az eredmenye, da az urologus szerint...