• Melyvenas trombozis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno! Edesanyam miatt irok Onnek. 72 eves,nehany hete buzos szeklete volt, eros hascsikarassal ami elmult. Neha neha elofurdult meg ilyen. 6 honap alatt kb 5 alkalommal. Diagnosztizalt refluxa van, 3 eve gist daganattal mutottek. Kemoterapia, augar sem kellett. Felebentr jar gyomortukrozesre, nagyjabol minden rendben, felmarodasok vannak illetve mint mar egyszer irtsm Onnek, a szovettan szerint enyhe foku displasia. Gyomorszaj kornyeki fajdalma szokott lenni mely lapockak ala vagy akar bordak ala is kisugarzik. Salvus viz hatasara elmulik, altalaban ejjel tor ra a gorcsos fajdalom de mint emlitettem a salvus viz hatasara elmulik. Fejembe vettem hogy hasnyalmirigy rak is lehet a tunete. Elcipeltem egy hasi UH ra ami negativ lett, e yhe zsirnaja van de az mar 3 eve. Epe, hasnyalmirigynel. Minden rendben, epeholyagjat 2 eve mutottek ki. Par napja rossz kozerzetre panaszkodott, hanyingerrel. A panasza 2 ora utan elmult es azota sem tert vissza. 3 napos laborban gyakorlatilag elteres nincs.vizelet rendben, uledekbe sem volt semmi. Faradsaga nincs, korahoz kepest igen allapotban van. 2-3 napja labfeje enyhen duzzadt. Szivbeteg is. Maskor ia elofurlt mar. Laban ma ezt a kek foltot figyeltem meg. Es beugrott hogy a melyvenas trombozis a hasnyalmirigy rak jele is lehet. Fotot mellekelve csatolom. Ez valoban melyvenas rogosodes? Megnyomva vagy a bort megfeszitve a folt eltunik, majd ha elengedem ismet lathato. Nem fajlalja, nem viszket. Feluleten gobot nem tapintok. Ahol a kek folt van enyhen melegebbnek tapintom, o nem erzi melegnek. Fajdalma nincs. Fogyas nincs. Kerem segitsen eldonteni hogy tullagodom a dolgot es semmi baj nincs, vagy mindenkepp irany az orvos? Szeptemberben gasztroenterologiai kontrollra megy. Raer addig? Mellekelten kuldom a kepet a dagat labfejrol, a 2 labrol egymas mellett es magarol a foltrol. Valaszat koszonom https://kepkuldes.com/images/e20319ea618e898c5f220fe17e79ec80.jpg https://kepkuldes.com/images/0919612e15078d30ac0c4ec15d10b703.jpg https://kepkuldes.com/images/355a0950e26388fb9871b34d3fe03a0e.jpg

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a tünetek témában

        KEdves Kérdező! Gyomorsavcsökkentőt szedhetne. A lila folt lehet az astrix mitt is. Ez így kép alapján nem trombózis, ha felmerül a gyanú nyilván orvosi fizikális vizsgálat kell így nem lehet kizárni. Attól h hasnyálirigyrákra gonsol, nem kell az legyen. Az viszont nem jó, hogy most annak tüneteit keresi (és véli is találni).


        Kérdés: 2019. augusztus 10., 15:37; Megválaszolva: 2019. augusztus 10., 18:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció