Lehet e daganat? Tüdő rák?

Üdvözlöm tegnap az édesanyám tüdő szürőn volt ez állt neki benne: a lényeget irom: a mellkas felvételén pa+bal bal oldalon paracardialisan kötegetettség melyen belül 1cm-es k körülírt tömörülés látható utóbbi oldalon felvételén nem különíthető el A kérdésem a következő ez lehet tumor daganat tüdő rák?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza Tünetek, kivizsgálás, tüdőszűrés témában

Tisztelt Asszonyom!

Ennek a leletnek az alapján nem lehet megállapítani semmilyen betegséget. Leveléből nem derült ki, hogy az édesanyja az 59 éves vagy Ön. Első kérdés, hogy akiről készítették a röntgen felvételt, van-e neki valamilyen panasza. Második: dohányzott-e vagy jelenleg is dohányzik, s akkor ez mennyi cigaretta elszívását jelenti. Esetleg a környezetében volt-e olyan személy, aki mellett elég nagy mennyiségű dohányfüstöt szívhatott be – ez az úgynevezett passzív dohányzás. Harmadik: dolgozott-e poros környezetben, esetleg azbeszttel volt-e valamilyen kapcsolata. Negyedik: panaszmentes esetben változott-e a súlya, rekedtség fellépett-e vagy sem. Ötödik: volt-e lázas valamikor, az köhögéssel járt-e, Stb..,

A fenti kérdéssorozat megválaszolása után a kezelő orvos véleménye alapján vagy azt ajánlja, hogy ismételjék meg a röntgen vizsgálatot néhány héten belül vagy esetleg computer tomográfiás vizsgálatot javasol.

Az ismertetett lelet alapján inkább gyulladásnak megfelelő elváltozást találtak a röntgen felvételen, de semmi egyéb folyamat sem zárható ki, így mindenképpen érdemes tovább lépni.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. február 23., 11:22; Megválaszolva: 2021. február 25., 06:29
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőrákom van?Van-e lehetőségem...
T.Doktornő! CT vizsg. eredménye: JOBB O-ON S4-5 HATÁRÁN 6MM-ES SZABÁLYTALAN ALAKÚ NODULÁRIS KÉPLET LÁTHATÓ.JOBB O-ON S5-BEN A PERICARDIUM MELLETT...
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Gyógyulási esélyek
Tüdőn áttét