• Sjörgen szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak a Sjörgen szindrómara utaló tüneti vannak.Szem-száj es hülyejszárazság,kéz,ujj izületi fájdalom,melyet szokott kísérni puffadás és léptájéki fájdalom.Labor vizsgálati eredménye jó.Rengeteg szemcsepet,gélt próbált sikertelenül,túl van szemészeten és háziorvoson. Sok vizet iszik emelett.Kérdésem lenne,hogy valóban utalhatnak-e ezek a tünetek erre a betegségre?Debrecenbe a klinikara szüksége.e beutaló?Vagy időpont kéressel is mehetnék.e? Szeretnénk a végére járni megbizonyosodni a betegségről es a szükséges kezelési lehetőségekről. Válszát előre is nagyon szépen köszönöm.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a tünetek témában

        Kedves Kérdező! Bármire utalhat, nem specifikus, akár cukorbetegségre is. Kell egy labor első körben a háziorvosnál. Ha általános dolgok ki vannak zárva, lehet szükséges speciális vizsgálat, vagy immunológia, ahova háziorvos ad beutalót.


        Kérdés: 2019. július 17., 19:26; Megválaszolva: 2019. július 23., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: