Sjörgen szindróma

Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak a Sjörgen szindrómara utaló tüneti vannak.Szem-száj es hülyejszárazság,kéz,ujj izületi fájdalom,melyet szokott kísérni puffadás és léptájéki fájdalom.Labor vizsgálati eredménye jó.Rengeteg szemcsepet,gélt próbált sikertelenül,túl van szemészeten és háziorvoson. Sok vizet iszik emelett.Kérdésem lenne,hogy valóban utalhatnak-e ezek a tünetek erre a betegségre? Debrecenbe a klinikara szüksége.e beutaló? Vagy időpont kéressel is mehetnék.e? Szeretnénk a végére járni megbizonyosodni a betegségről es a szükséges kezelési lehetőségekről. Válszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza tünetek témában

Kedves Kérdező!

Bármire utalhat, nem specifikus, akár cukorbetegségre is. Kell egy labor első körben a háziorvosnál. Ha általános dolgok ki vannak zárva, lehet szükséges speciális vizsgálat, vagy immunológia, ahova háziorvos ad beutalót.

Kérdés: 2019. július 17., 19:26; Megválaszolva: 2019. július 23., 09:07
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Seropositiv rheumatoid arthritis k.m.n....
Tisztelt Doktornő! Bár 2015-ben diagnosztizálták nálam a fenti betegséget, csak nemrég jutott tudomásomra, hogy tartós betegség esetén...
Emelkedett Bazofil a vérképben
Tisztelt Doktornő, a véreredményemben 3 éve magas a Bazofil granulocita (1.2 ; 1.4 ; jelenleg 2 értékű) . A házi orvos szerint az össz vérképem...
Autoimmun betegség fennállása
Kedves Doktornő! 2022. májusában kevés folyadékot találtak a szívburokban, ami nem volt gyulladásos. Tüneteim nem voltak, kisebb fokú...
Labor eredmény
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérni,az alábbi lelet értelmezésében. Köszönettel: Biba Jánosné
Autoimmun betegség?
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi laborlelet utalhat-e valamilyen autoimmun betegségre? (Jobb bordaív alatti fájdalom miatt vizsgálnak.) ANF...