Herevisszér

Tisztelt Papos István! Ha enyhe hervisszért állapítottak meg el lehet kerülni a műtétet? Minden esetben szükség van műtétre? Illetve a hervisszér a nemzőképességet, a spermiumok mozgását csökkenti vagy más negatív kihatása is lehet? Amennyiben lehet a műtétet el szeretném kerülni. Mivel lehet a visszeret szinten tartani? Passzosabb alsó viselése ajánlott? Ha mégis műteni kellene hogyan zajlik, érzéstelenítésben, a beteg le van takarva, vagy alul fedettlenül kell lennie, mennyi ideig tart a műtét, bent kell a kórházban maradni, mennyi a gyógyulási ideje? Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Papos István válasza varicokele témában

Nem kell mindenáron műtétet végezni. Javasolt szorosabb alsó használata.

Műteni akkor kell, ha panaszokat okoz, vagy megtermékenyítőképesség csökken.

A műtét altatásban történik, kb fél óra a tartama., a tágult vénák lekötése történik meg.

Kérdés: 2016. január 16., 20:26; Megválaszolva: 2016. január 17., 14:07
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Andrológiai szakvélemény
Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten teljes andrológiai kivizsgáláson estem át. Másfél éve próbálkozunk párommal, de nem sikerült még teherbe esnie....
Hereviszér
Tisztelt Doktor Úr! kb 8 éve van diagnosztizált hereviszerem. ami lassan romlik. Sok állás után vagy nehezbb fizikai munka után égő féjdalom...
Hereviszer
Tisztelt Doktor Úr! 27 éves vagyok 3 éve voltam urologusnal hereviszer miatt azt mondta a lagyekserv műtét után szoros lett a háló és azért lett...
Kiújult Varicocele utáni hereméret...
Tisztelt Dr. Papos István! Október 2-án estem át baloldali Varicocele-műtéten. Laboroszkópiás módszerrel került elzárásra a visszér. Utolsó...
Sürgõs válasz váró
21 es êvesen mütöttek egy nagy kiterjedésü baloldali hereviszért. Azután egy êvre rá fizikai megterhelés eddzés közben a jobb herém elkezdett...