Andrológiai szakvélemény

Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten teljes andrológiai kivizsgáláson estem át. Másfél éve próbálkozunk párommal, de nem sikerült még teherbe esnie. Az andrológiai labor leleteim a következők voltak: Szín: norm Szag: norm Térfogat: 2,6 ml Ph: 8,0 Viszkozitás : norm Vitalitás : 73% Sperma koncentráció: 33 millió/ml Spermiumszám/ejac: 85,8 millió/ejac Fvs-konc: 0,7 millió /ml Fvs-szám/ejac: 1,8 millió/ejac Kereksejt: 1,1 millió/ml Agglutináció: 0,0% Mar-teszt: - Motilitás,vizuális: Összmotilitás: 68% Progresszív mot: 53% Nem progresszív: 15% Imotilis: 32% Motilitás,casa: Összmotilitás: 71% Progresszív mot: 59% Nem progresszív: 12% Immotilis: 29% Motfológia: Normális : 6% Fejeltérés: 93% Középrészeltérés: 1% Farokeltérés: 0% Egyéb: Casa sp. Konc: 40,0 M/ml Ultrahangos vizsgálat során kiderült, hogy bal herémben van egy kisebb visszér, amit a vizsgálatot végző orvos szerint el kell távolítani. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint is fontos megejteni a műtétet, így is, hogy jók a labor eredmények? Páromnál az első 2 vérvétel történt meg, amelyek eredményei jók lettek. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Varicokele témában

A spermiogram eredményei jónak tűnnek. Amennyiben gyermeknemzésre problémák állnak fent, akkor valóban a baloldali herevisszértágulat műtéti megoldása javasolt.

Kérdés: 2020. július 14., 09:38; Megválaszolva: 2020. július 15., 14:06
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.