• Andrológiai szakvélemény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten teljes andrológiai kivizsgáláson estem át. Másfél éve próbálkozunk párommal, de nem sikerült még teherbe esnie. Az andrológiai labor leleteim a következők voltak : Szín: norm Szag:norm Térfogat:2,6 ml Ph:8,0 Viszkozitás : norm Vitalitás : 73% Sperma koncentráció:33 millió/ml Spermiumszám/ejac:85,8 millió/ejac Fvs-konc:0,7 millió /ml Fvs-szám/ejac:1,8 millió/ejac Kereksejt:1,1 millió/ml Agglutináció:0,0% Mar-teszt:- Motilitás,vizuális: Összmotilitás: 68% Progresszív mot: 53% Nem progresszív: 15% Imotilis:32% Motilitás,casa: Összmotilitás: 71% Progresszív mot: 59% Nem progresszív :12% Immotilis:29% Motfológia: Normális :6% Fejeltérés:93% Középrészeltérés:1% Farokeltérés: 0% Egyéb :Casa sp. Konc: 40,0 M/ml Ultrahangos vizsgálat során kiderült, hogy bal herémben van egy kisebb visszér, amit a vizsgálatot végző orvos szerint el kell távolítani. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint is fontos megejteni a műtétet, így is, hogy jók a labor eredmények? Páromnál az első 2 vérvétel történt meg, amelyek eredményei jók lettek. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a Varicokele témában

        A spermiogram eredményei jónak tűnnek. Amennyiben gyermeknemzésre problémák állnak fent, akkor valóban a baloldali herevisszértágulat műtéti megoldása javasolt.


        Kérdés: 2020. július 14., 09:38; Megválaszolva: 2020. július 15., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: