Kiújult Varicocele utáni hereméret-növekedés

Tisztelt Dr. Papos István! Október 2-án estem át baloldali Varicocele-műtéten. Laboroszkópiás módszerrel került elzárásra a visszér. Utolsó önvizsgálatom alkalmával azt véltem felfedezni, hogy kiújultak a tünetek, ismét kitapintható az ércsomó, valamint a velejáró kellemetlen érzések is ismét megjelentek. További probléma még, hogy a bal herém mérete, ami felett található ez a visszér-csomó, körülbelül 15-25%-kal megnövekedett. Felületén kitüremkedés, semmi szokatlan dolog nem található. Talán valamivel feszesebb a megszokottnál, de nem igazán érezni a különbséget. Október óta nem élek nemi életet. Fájdalmat nem érzek, csupán az ér feszességét szoktam érezni, mikor valamivel megterhelem magam. Normális ez a jelenség ilyen esetben? Mivel magyarázható? Válaszát várom, és előre is köszönöm.

Dr. Papos István válasza Varicokele témában

A laparoszkópos műtét kapcsán az esetlegesen meglévő kollaterális erek, melyek a penis gyök felől táplãlják a visszereket, nem zárhatóak el, ez magyarãzhatja a meglavő panaszokat.

Kérdés: 2016. február 03., 21:53 ;Megválaszolva: 2016. február 07., 18:23
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Andrológiai szakvélemény
Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten teljes andrológiai kivizsgáláson estem át. Másfél éve próbálkozunk párommal, de nem sikerült még teherbe esnie....
Hereviszér
Tisztelt Doktor Úr! kb 8 éve van diagnosztizált hereviszerem. ami lassan romlik. Sok állás után vagy nehezbb fizikai munka után égő féjdalom...
Hereviszer
Tisztelt Doktor Úr! 27 éves vagyok 3 éve voltam urologusnal hereviszer miatt azt mondta a lagyekserv műtét után szoros lett a háló és azért lett...
Herevisszér
Tisztelt Papos István! Ha enyhe hervisszért állapítottak meg el lehet kerülni a műtétet? Minden esetben szükség van műtétre? Illetve a...
Sürgõs válasz váró
21 es êvesen mütöttek egy nagy kiterjedésü baloldali hereviszért. Azután egy êvre rá fizikai megterhelés eddzés közben a jobb herém elkezdett...