TURP műtét utáni tünetek

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt húgycsőszűkület miatt TURP műtéten estem át, vagyis kitágították a beszűkült húgyvezetéket (ahol a húgycső és a húgyhólyag egymásba csatlakozik) és a prosztaták külső lebenyéből is leszedtek egy kicsit, hogy ne nyomják a húgyvezetéket vizeletürítéskor. (Ugyanis pont az volt a baj a műtét előtt, hogy nem tudtam pisilni.) Azóta szépen tudok pisilni és két hete a vérzés is elállt (tiszta a vizeletem) . A legutóbbi kontroll vizsgálaton az orvosom mindent rendben talált és azt mondta, hogy a műtét helyén lévő sebnek kell még teljesen begyógyulni és letisztulni. Lehet, hogy én aggódom túl a dolgot, de van néhány dolog, ami nyugtalanít engem. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem Önhöz: 1. Időnként húzódik lent a prosztaták környékén és kellemetlen melegséget érzek. Az utóbbi napokban hullámokban tör rám ez a kellemetlen érzés. Mindegy, hogy ülök vagy állok vagy sétálok. Az lenne a kérdésem, hogy ez ilyenkor természetes dolog vagy begyulladt valami és vissza kell mennem az orvosomhoz? Ha természetes dologról van szó, akkor várhatóan mikor szünik meg ez a kellemetlen tünet? 2. A másik dolog, ami aggaszt engem, hogy a prosztatáimmal nem volt semmi gond, de mégis leszedtek belőlük egy kicsit, hogy jobban tudjak pisilni. Ez nem fog gondot okozni a későbbiekben a prosztatáimnak? (Daganatos megbetegedések stb.) Az orvosom azt mondta, hogy nem lesz semmi baj, de azért szeretném más orvosok véleményét is hallani. Előre is köszönöm válaszát és a segítségét! Tisztelettel: Imre

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza turp témában

1. Még előfordulhat ilyen tünet, de néhány hét múlva meg kell szűnnie. Amennyiben nem így lesz, kontrollra menjen vissza a doktorhoz.

2.Nem.

Tisztelettel:

dr. Papos István

Kérdés: 2015. május 21., 17:58; Megválaszolva: 2015. május 21., 19:44
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
TURP műtét után
Tisztelt Doktor Úr! Ez év márciusában TURP műtétem volt. Május elején kezdem herefájdalmakat érezni, főleg a jobb oldalon. Természetesen...
TURP MŰTÉT
Tisztelt Doktor Úr! Ajánlott-e elvégeztetni a TURP műtétet 60x53mm-es hólyagba bedomborodó prosztata esetén. PSA éték 1 évi Duodart szedése...
TUIP, TURP műtét
Tisztelt Doktor Úr! Jövőhónapban egy TUIP, TURP műtéten fogok átesni, mert húgyhólyag nyaki szűkületem van, a műtét után 6 hét a teljes...
TURP műtét carcinóma esetén
Tisztelt Doktor Úr a kérdésem milyen mellékhatások lehetnek TURP műtét esetén rosszindulatú megbetegedésnél? A másik biopszia eredménynél csak a...
Érdemes-e TURP műtét alkalmazása
Tisztelt Doktor Úr elnézését kérem, hogy ismét igénybe veszem idejét. A kérdésem egyrészt a következő a biopszia eredménye 10 mintavételből...